
Producent



BENTOSOL POUDRE 1 kg - Bentonit

BENTOSOL POUDRE 1 kg - Bentonit
Dostępność: chwilowy brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
CUKROMIERZ 0-10 % z termometrem

Cukromierz 0-10 % z termometrem
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE HD S62 50 g

Do win czerwonych o intensywnej barwie
- Redukcja kwasowości.
- Stabilizacja koloru.
- Duża ekstrakcja polifenoli.
- Łatwość przeprowadzenia fermentacji mlekowej
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 10 g

Do klasycznych win czerwonych
- Uwydatnienie cech użytego surowca.
- Idealne do win leżakowanych w beczkach.
- Fermentacja od 12°C.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 50 g

Do klasycznych win czerwonych
- Uwydatnienie cech użytego surowca.
- Idealne do win leżakowanych w beczkach.
- Fermentacja od 12°C.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 500 g

Do klasycznych win czerwonych
- Uwydatnienie cech użytego surowca.
- Idealne do win leżakowanych w beczkach.
- Fermentacja od 12°C.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 50 g

Do win białych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
- Duże wymagania azotowe.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 500 g

Do win białych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
- Duże wymagania azotowe.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S377 50 g

Do cielistych win czerwonych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Wysokie zapotrzebowanie na azot.
- Wrażliwość na zmiany temperatury.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE CK S102 10 g

Do aromatycznych win białych i różowych
- Fermentacja w temperaturze od 8°C.
- Wzmacnianie aromatycznego profilu win.
- Duże wymagania azotowe
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE CK S102 50 g

Do aromatycznych win białych i różowych
- Fermentacja w temperaturze od 8°C.
- Wzmacnianie aromatycznego profilu win.
- Duże wymagania azotowe
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g

Do win białych klasy premium
- Wzmacnianie aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Sprzyjają przeprowadzeniu fermentacji mlekowej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE HD A54 10 g

Do win białych o silnych słodkich aromatach
- Tworzenie aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Neutralizacja zielonych nut.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE HD A54 50 g

Do win białych o silnych słodkich aromatach
- Tworzenie aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Neutralizacja zielonych nut.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Profesjonalna winifikacja – wybierz odpowiednie drożdże i dodatki
Butelka dobrego wina jest niezastąpionym dodatkiem do posiłku i idealną propozycją na prezent. Planujesz wytwarzać wino w domowych warunkach? To doskonały pomysł! Zwłaszcza że profesjonalna winifikacja nie musi być trudna. Potrzebne drożdże i dodatki znajdziesz w tej kategorii. Poznaj szeroki wybór propozycji i skompletuj własny zestaw. Szybko przekonasz się, jak niewiele dzieli Cię od butelki domowego wina.
Winifikacja dla każdego? Z proponowanymi drożdżami i dodatkami to możliwe!
Profesjonalna winifikacja w domowym zaciszu, to doskonały sposób na realizację swojej pasji. Decydując się na samodzielne wytwarzanie wina, warto sięgnąć po specjalistyczne dodatki – drożdże winiarskie dedykowane konkretnym winom, środki klarujące, cukromierze oraz enzymy do optymalizacji wyciskania albo zwiększania ekstrakcji i stabilizacji koloru. Poznaj przygotowaną ofertę i dopasuj ją do swoich potrzeb. Dzięki temu uzyskasz najlepsze rezultaty!