
Producent
Cena
-
od
do
















DROŻDŻE WINIARSKIE SH 12 do wina białego i różowego 10 g

Do świeżych i złożonych win białych i różowych:
- Szybki start i regularna fermentacja
- Zalecana temperatura fermentacji 10-30°C. Wskazane jest rozpoczęcie fermentacji > 18°C w celu zwiększenia uwalniania tioli
- Pełna fermentacja nawet w klarownych moszczach < 50 NTU
- Dobra przyswajalność fruktozy
- Zalecany maksymalny alkohol 14,5 %
- Małe zapotrzebowanie na azot. Stosunek YAN (mg / l) / cukry (g / l) = 0,7-0,8. W przypadku niedoboru azotu zalecane są pożywki organiczne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE SH 12 do wina białego i różowego 50 g

Do świeżych i złożonych win białych i różowych:
- Szybki start i regularna fermentacja
- Zalecana temperatura fermentacji 10-30°C. Wskazane jest rozpoczęcie fermentacji > 18°C w celu zwiększenia uwalniania tioli
- Pełna fermentacja nawet w klarownych moszczach < 50 NTU
- Dobra przyswajalność fruktozy
- Zalecany maksymalny alkohol 14,5 %
- Małe zapotrzebowanie na azot. Stosunek YAN (mg / l) / cukry (g / l) = 0,7-0,8. W przypadku niedoboru azotu zalecane są pożywki organiczne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 10g do lekkich win

Do lekkich win domowych:
- Szybki start fermentacji
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
- Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
- Małe zapotrzebowanie na azot
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 500 g do lekkich win

Do lekkich win domowych:
- Szybki start fermentacji
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
- Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
- Małe zapotrzebowanie na azot
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 50g do lekkich win

Do lekkich win domowych:
- Szybki start fermentacji
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
- Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
- Małe zapotrzebowanie na azot
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 10 g do wina białego

Do win białych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
- Duże wymagania azotowe.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 50 g do wina białego

Do win białych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
- Duże wymagania azotowe.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 500 g do wina białego

Do win białych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
- Duże wymagania azotowe.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S377 50 g do wina czerwonego

Do cielistych win czerwonych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Wysokie zapotrzebowanie na azot.
- Wrażliwość na zmiany temperatury.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE VR 44 50 g do win musujących i wznawiania fermentacji

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE BC S103 10g DO MIODU PITNEGO I WINA

Drożdże do wina i miodu pitnego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE BC S103 50g DO MIODU PITNEGO I WINA

Drożdże do wina i miodu pitnego.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE CK S102 10 g do wina białego

Do aromatycznych win białych i różowych
- Fermentacja w temperaturze od 8°C.
- Wzmacnianie aromatycznego profilu win.
- Duże wymagania azotowe
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE CK S102 50 g do wina białego

Do aromatycznych win białych
- Fermentacja w temperaturze od 8°C.
- Wzmacnianie aromatycznego profilu win.
- Duże wymagania azotowe
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 10g do wina białego

Do win białych klasy premium
- Wzmacnianie aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Sprzyjają przeprowadzeniu fermentacji mlekowej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego

Do win białych klasy premium
- Wzmacnianie aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Sprzyjają przeprowadzeniu fermentacji mlekowej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE HD A54 10 g do wina białego i różowego

Do win białych o silnych słodkich aromatach
- Tworzenie aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Neutralizacja zielonych nut.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE HD A54 50 g do wina białego i różowego

Do win białych o silnych słodkich aromatach
- Tworzenie aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Neutralizacja zielonych nut.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny