
Producent
Cena
-
od
do
















POŻYWKA FOSFORAN DWUAMONOWY TAP z tiaminą 50 g

Pożywka do fermentacji z witaminą
- Zawarta tiamina poprawia wydajność i kompletność fermentacji.
- W składzie fosforan dwuamonowy będący źródłem azotu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
POŻYWKA FOSFORAN DWUAMONOWY DAP 50 g

Podstawowa pożywka do fermentacji
- W składzie fosforan dwuamonowy będący źródłem azotu.
- Zapewnienie łatwoprzyswajalnego azotu.
Dostępność: chwilowy brak towaru
POŻYWKA FOSFORAN DWUAMONOWY DAP 500 g

Podstawowa pożywka do fermentacji
- W składzie fosforan dwuamonowy będący źródłem azotu.
- Zapewnienie łatwoprzyswajalnego azotu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
POŻYWKA FOSFORAN DWUAMONOWY TAP z tiaminą 500 g

Pożywka do fermentacji z witaminą
- Zawarta tiamina poprawia wydajność i kompletność fermentacji.
- W składzie fosforan dwuamonowy będący źródłem azotu.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
POŻYWKA FOSFORAN DWUAMONOWY DAP 10 g

Podstawowa pożywka do fermentacji
- W składzie fosforan dwuamonowy będący źródłem azotu.
- Zapewnienie łatwoprzyswajalnego azotu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA

Najważniejsze cechy:
- zapewnienie równowagi azotowej
- dostarczenie potrzebnych witamin
- fermentacja zbyt klarownych nastawów
- wspomaganie żywotności drożdży
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
POŻYWKA SPRINGFERM 5 g ORGANICZNA POŻYWKA

Najważniejsze cechy:
- zapewnienie równowagi azotowej
- dostarczenie potrzebnych witamin
- fermentacja zbyt klarownych nastawów
- wspomaganie żywotności drożdży
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

Najważniejsze cechy:
- zapewnienie równowagi azotowej
- dostarczenie potrzebnych witamin
- fermentacja zbyt klarownych nastawów
- wspomaganie żywotności drożdży
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
PREPARAT WINIARSKI MER-CAPTA 50g

Charakterystyka działania:
Preparat Mer-Capta służy do usuwania nieprzyjemnych aromatów redukcyjnych związanych z występowaniem siarkowodoru (H2S) oraz merkaptanów. Siarkowodór może pojawiać się podczas fermentacji alkoholowej, a merkaptany powstają w wyniku jego nagromadzenia. Dzięki zastosowaniu odpowiednich substancji wspierających, miedź uwalniana jest do wina powoli, sprawiając, iż proces usuwania niekorzystnych aromatów jest delikatny. Sprawia to, że nie są niszczone korzystne aromaty win oraz nie powstaje metaliczny posmak jak w przypadku stosowania siarczanu miedzi.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Preparat winiarski Restart Clean 10g

Najważniejsze cechy:
- Wygodna forma produktu - łatwo rozpuszczlane makaroniki
- Do restartu fermentacji w butelkach
- usuwa utlenione polifenole
- Zwiększa mętność, co stwarza lepsze środowisko pracy dla drożdży. Skutkiem tego jest usprawnienie fermentacji.
- Uławia usuwanie osadu z butelek. Osad nie przykleja się do szkła.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
PREPARAT WINIARSKI SPRING AROM 10 g

Właściwości
- antyoksydacyjne: ochrona związków aromatycznych, w szczególności tioli oraz zabezpieczenie koloru przed brązowieniem.
- odżywcze: SpringArom jest bogaty w azot organiczny i w połączeniu z fosforanem dwuamonowym dodanym w niezbędnej ilości, może optymalnie zabezpieczyć fermentację.
- poprawa właściwości organoleptycznych: nadaje winu świeżość i krągłość.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
PREPARAT WINIARSKI SPRING AROM 50 g

Właściwości
- antyoksydacyjne: ochrona związków aromatycznych, w szczególności tioli oraz zabezpieczenie koloru przed brązowieniem.
- odżywcze: SpringArom jest bogaty w azot organiczny i w połączeniu z fosforanem dwuamonowym dodanym w niezbędnej ilości, może optymalnie zabezpieczyć fermentację.
- poprawa właściwości organoleptycznych: nadaje winu świeżość i krągłość.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Preparat winiarski SPRINGCELL 10g

Właściwości:
- Absorpcja związków, które są toksyczne dla drożdży; hamujących fermentację: kwasów tłuszczowych, pozostałości produktów fitosanitarnych, ochratoksyny A.
- Bogactwo substancji umożliwiających przeżycie, steroli oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych traktowanych jako substytuty tlenu. Elementy te pozwalają na ochronę kolejnych pokoleń drożdży aktywnych, przy jednoczesnym utrzymaniu integralności błony, przez zwiększenie ich odporności na etanol.
- Przyspieszenie procesu reprodukcji komórkowej. Springcell jest jedynym aktywatorem pozwalającym na całkowite odfermentowanie cukru znajdującego się w nastawie, którego fermentacja jest wolna, bez produkcji kwasowości lotnej.
- Wspomaganie moszczu. Preparat Springcell jest w 100% nierozpuszczalny i poprawia możliwości rozwoju drożdży w moszczu poprzez zwiększenie zmętnienia bez organoleptycznych odchyleń, które mogą być spowodowane osadem.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Siarka w płynie Kadisol 15% 5 l

Kadisol 15% - roztwór siarki w płynie
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny