Producent
Cena
-
od
do
28,00 zł
22,76 zł
3,05 zł
2,48 zł
2 102,22 zł
1 709,12 zł
2,15 zł
1,75 zł
286,00 zł
232,52 zł
139,00 zł
113,01 zł
4,90 zł
3,98 zł
13,50 zł
10,98 zł
5,70 zł
4,63 zł
18,30 zł
14,88 zł
59,00 zł
47,97 zł
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 10g do lekkich win
Do lekkich win domowych:
- Szybki start fermentacji
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
- Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
- Małe zapotrzebowanie na azot
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Preparat winiarski Restart Clean 10g
Najważniejsze cechy:
- Wygodna forma produktu - łatwo rozpuszczlane makaroniki
- Do restartu fermentacji w butelkach
- usuwa utlenione polifenole
- Zwiększa mętność, co stwarza lepsze środowisko pracy dla drożdży. Skutkiem tego jest usprawnienie fermentacji.
- Uławia usuwanie osadu z butelek. Osad nie przykleja się do szkła.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Preparat winiarski SPRINGCELL 10g
Właściwości:
- Absorpcja związków, które są toksyczne dla drożdży; hamujących fermentację: kwasów tłuszczowych, pozostałości produktów fitosanitarnych, ochratoksyny A.
- Bogactwo substancji umożliwiających przeżycie, steroli oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych traktowanych jako substytuty tlenu. Elementy te pozwalają na ochronę kolejnych pokoleń drożdży aktywnych, przy jednoczesnym utrzymaniu integralności błony, przez zwiększenie ich odporności na etanol.
- Przyspieszenie procesu reprodukcji komórkowej. Springcell jest jedynym aktywatorem pozwalającym na całkowite odfermentowanie cukru znajdującego się w nastawie, którego fermentacja jest wolna, bez produkcji kwasowości lotnej.
- Wspomaganie moszczu. Preparat Springcell jest w 100% nierozpuszczalny i poprawia możliwości rozwoju drożdży w moszczu poprzez zwiększenie zmętnienia bez organoleptycznych odchyleń, które mogą być spowodowane osadem.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA
Najważniejsze cechy:
- zapewnienie równowagi azotowej
- dostarczenie potrzebnych witamin
- fermentacja zbyt klarownych nastawów
- wspomaganie żywotności drożdży
Dostępność: chwilowy brak towaru
DROŻDŻE WINIARSKIE BC S103 10g DO MIODU PITNEGO I WINA
Drożdże do wina i miodu pitnego.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
PREPARAT WINIARSKI SPRING AROM 10 g
Właściwości
- antyoksydacyjne: ochrona związków aromatycznych, w szczególności tioli oraz zabezpieczenie koloru przed brązowieniem.
- odżywcze: SpringArom jest bogaty w azot organiczny i w połączeniu z fosforanem dwuamonowym dodanym w niezbędnej ilości, może optymalnie zabezpieczyć fermentację.
- poprawa właściwości organoleptycznych: nadaje winu świeżość i krągłość.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
SpiritFerm TC6 BlackMagic węgiel aktywny drożdże gorzelnicze
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Lattivante - Pożywka dla bakterii MLF 50g
Najważniejsze cechy:
- Przyspieszenie fermentacji malolaktycznej
- Sprzyja rozwojowi dodanych bakterii w warunkach obniżonej zawartości składników odżywczych i niesprzyjających warunków,
- Zmniejszenie czasu opóźnienia zaszczepionego szczepu bakterii.
- Pozwala na uzyskanie lepszych efektów organoleptycznych,poprzez ograniczenie produkcji diacetylu i lotnych kwasów.
- Ponieważ kinetyka fermentacji jest szybsza, wino spędza mniej czasu w nieobecności SO2 - co minimalzuje szanse zakażenia wina.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 50g do lekkich win
Do lekkich win domowych:
- Szybki start fermentacji
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
- Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
- Małe zapotrzebowanie na azot
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin