















BENTONIT 50 g granulat
towar niedostępny
Opis
Opis produktu :
Granulowany bentonit wapniowo-sodowy do stabilizacji soku owocowego, moszczu winogronowego i wina przez adsorpcję
białek związanych z mętnością i innych koloidów.
W zależności od zamierzonego efektu zaleca się określenie wymaganej ilości za pomocą testu wstępnego. Zapotrzebowanie i działanie zależy od pH, temperatury i zmętnienia wina.
Dawkowanie :
[g / 100 l]
Moszcz winogronowy 50-150
Wino 50-200
W zależności od zamierzonego efektu zaleca się określenie wymaganej ilości za pomocą testu wstępnego. Zapotrzebowanie i działanie zależy od pH, temperatury i zmętnienia wina.
Sposób użycia :
Powoli dodawać do 5-10-krotnej ilości wody z mieszaniem i wstępnie spęcznienia przez co najmniej 4 - 8 godzin.
Przed użyciem zawsze należy sprawdzić, czy zawiesina ma właściwy zapach. Tak przygotowaną zawiesinę wstępnie wymieszać z niewielką ilością wina lub moszczu następnie dodać do reszty i dobrze wymieszać.
Magazynowanie :
Bentonit jest bardzo podatny na zapachy i wilgoć. Z tego powodu produkt musi być zawsze chroniony przed obcym zapachem i
chroniony przed wilgocią.
Data ważności: 30.09.2022 r.