















Chipsy dębowe mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
towar niedostępny
Opis
Dąb z którego powstają oferowane chipsy jest sezonowany przez minimum 36 miesięcy. Po tym czasie, jest sterylizowany ciepłem, opalany i rozdrabniany. Dzięki odpowiedniej kombinacji czterech składowych opiekania: temperatury, czasu, wilgotności oraz wentylacji, naturalny profil dębu francuskiego wzbogacany jest o dodatkowe aromaty.
Przeznaczenie:
Cykl opiekania został opracowany specjalnie w celu wzbogacania win i destylatów o aromaty kawy, czekolady i kakao. Aby to osiągnąć, opiekanie przebiega w wyższej temperaturze, dzięki czemu wytwarzana jest większa ilość furfuralu przy jednoczesnym unikaniu nadmiernego przypalenia i dymności.
Smaki i aromaty:
Kawa, mocha, ciemna czekolada, lukrecja, złożone i miękkie taniny.
Dawkowanie:
Efekt zależny od wielkości dawki i czasu kontaktu.
Wina białe, różowe i czerwone: 2-5 g/l.
Destylaty: 2-10 g/l.