















Chipsy dębowe średnio palone French Classico 1 kg Dąb francuski
towar niedostępny
Opis
Dąb z którego powstają oferowane chipsy jest sezonowany przez minimum 36 miesięcy. Po tym czasie, jest sterylizowany ciepłem, opalany i rozdrabniany. Dzięki odpowiedniej kombinacji czterech składowych opiekania: temperatury, czasu, wilgotności oraz wentylacji, naturalny profil dębu francuskiego wzbogacany jest o dodatkowe aromaty.
Unikalnie zaprojektowany sposób opiekania sprawia, że dąb francuski zostaje wzbogacony o szerokie spektrum aromatów. Tworza one wielowarstwowy, złożony i dobrze zharmonizowany profil aromatyczno-smakowy.

Profil aromatyczny:
Pieczony chleb, wanilia i kremowy smak
Dawkowanie:
- Wina białe i różowe 2-5 g/L
- Wina czerwone 3-10 g/L
- Destylaty 2-10 g/L
Czas kontaktu:
+/- 4 tygodnie
Przechowywanie:
Przechowywać w miejscu suchym.