Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego

28,00 zł

22,76 zł

szt.
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

szt.
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA

4,90 zł

3,98 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

13,50 zł

10,98 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

DROŻDŻE WINIARSKIE HD S62 50 g do wina czerwonego

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 28,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

28.00
Cena netto: 22,76 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Fermentis
Kod produktu: 7898-21461

Opis

 Skład:

Drożdże (hybryda saccharomyces cerevisiae x saccharomyces bayanus), Emulgator: E491 (monostearynian sorbitanu)

 

Opis:

SafŒno™ HD S62 pochodzi z hybrydyzacji dwóch szczepów Lesaffre, mającej na celu połączenie ich najlepszych właściwości w celu uzyskiwania wysokiej ekstrakcji i stabilizacji polifenoli w połączeniu z odpornością na trudne warunki fermentacji, szczególnie w przypadku starzonych jakościowych win czerwonych (premium).

 

Charakterystyka fermentacji:

• Szybki start fermentacji

• Szybka kinetyka

• Tolerancja alkoholu > 15%

• Optymalna temperatura fermentacji 17-24°C

• Dobre przyswajanie fruktozy

• Średnio-niskie wymagania azotowe

• Duża konsumpcja kwasu jabłkowego

 

Charakterystyka metabolizmu:

• Bardzo duża ekstrakcja polifenoli dająca:

◦ stabilizację koloru

◦ reaktywność tanin

• Słabe wiązanie SO2

• Niska produkcja wyższych alkoholi i estrów

 

Wskazania przy stosowaniu:

Starzone jakościowe wina czerwone:

Dzięki wysokiej ekstrakcji polifenoli (antocyjanów i tanin) podczas fermentacji alkoholowej, SafŒno™ HD S62 jest wysoce zalecany do czerwonych win poddawanych długiej fazie maceracji. Szczep ten pozwala na tworzenie win o trwałym kolorze (wykazujących tworzenie bardziej purpurowych pigmentów) zawierających mocno spolimeryzowane i bardzo reaktywne taniny z potencjałem starzenia, zwłaszcza w beczkach. SafŒno™ HD S62 charakteryzuje się również wysokim spożyciem kwasu jabłkowego, co stanowi dużą zaletę przy procesie fermentacji malolaktycznej w niekorzystnych warunkach (wysoka zawartość polifenoli), jak również w białych winach premium.

Poszanowanie cech odmian:

SafŒno™ HD S62 charakteryzuje się niską produkcją wyższych alkoholi i estrów przy jednoczesnym zwiększeniu finalnej intensywności aromatycznej. Ten szczep pomoże w produkcji bardzo eleganckich, ale intensywnych win czerwonych z odmian winorośli takich jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Malbec, Sangiovese, Grenache, itp.

 

Sposób użycia:

Drożdże HD S62 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30°C. Uwodnienie powinno przebiegać od 20 do 25 minut wraz z delikatnym mieszaniem. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

 

Dawkowanie:

wina białe i czerwone 20g/hl

 

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (najlepiej przechowywać w lodówce).

 

KRÓTKI OKRES WAŻNOŚCI! 21.11.2023

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl