Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego

28,00 zł

22,76 zł

szt.
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee

3,05 zł

2,48 zł

szt.
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

szt.
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA

4,90 zł

3,98 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

13,50 zł

10,98 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

TANENOL FRUITAN do win białych i czerwonych 100 g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 129,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
129.00
Cena netto: 104,88 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: A3FA-7308F

Opis

Opis produktu:
Mieszanka skondensowanych tanin wyekstrahowanych ze świeżych, dojrzałych fizjologicznie nasion białych winogron. Stosowanie podczas fermentacji w skórkach lub bezpośrednio po fermentacji alkoholowej spowoduje lepszy rozwój i lepsze wiązanie kolorów oraz lepszą stabilność wina w czasie. W winach białych ma pozytywny wpływ na właściwości organoleptyczne wina, poprawiając intensywność i trwałość aromatu bez wpływu na strukturę lub równowagę kwasową w winie. W winach czerwonych zwiększa pełnię i owocowe właściwości wina. Zwiększenie właściwości aromatycznych, ale także zredukowanie nadmiernej cierpkości, co może zmniejszyć potrzebę dalszego klarowania. Podczas fermentacji i bezpośrednio po fermentacji jabłkowo-mlekowej dla stabilności koloru w winach czerwonych i różowych. We wszystkich winach w celu poprawy struktury i właściwości organoleptycznych. W winach musujących pomaga w sedymentacji drożdży oraz poprawia strukturę i właściwości organoleptyczne.

 

Dawkowanie:

  • do fermentacji: 10-15 g / hl,
  • do wina: 5- 10 g / hl.

 

 

KRÓTKI OKRES WAŻNOŚCI! 14.11.2023

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl