Promocje
SŁUPEK DO WINNICY PRZELOTOWY dł. 2.5 m 50x31mm Zn+Al+MG
SŁUPEK DO WINNICY PRZELOTOWY dł. 2.5 m 50x31mm Zn+Al+MG
43,60 zł 39,80 zł 35,45 zł 32,36 zł
szt.
Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
29,00 zł 23,58 zł
szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
270,00 zł 219,51 zł
szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
139,00 zł 113,01 zł
POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA
4,00 zł 3,25 zł
szt.
POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA
12,50 zł 10,16 zł
szt.
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

TANENOL FRUITAN do win białych i czerwonych 100 g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 129,00 zł 129.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 104,88 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: A3FA-7308F

Opis

Opis produktu:
Mieszanka skondensowanych tanin wyekstrahowanych ze świeżych, dojrzałych fizjologicznie nasion białych winogron. Stosowanie podczas fermentacji w skórkach lub bezpośrednio po fermentacji alkoholowej spowoduje lepszy rozwój i lepsze wiązanie kolorów oraz lepszą stabilność wina w czasie. W winach białych ma pozytywny wpływ na właściwości organoleptyczne wina, poprawiając intensywność i trwałość aromatu bez wpływu na strukturę lub równowagę kwasową w winie. W winach czerwonych zwiększa pełnię i owocowe właściwości wina. Zwiększenie właściwości aromatycznych, ale także zredukowanie nadmiernej cierpkości, co może zmniejszyć potrzebę dalszego klarowania. Podczas fermentacji i bezpośrednio po fermentacji jabłkowo-mlekowej dla stabilności koloru w winach czerwonych i różowych. We wszystkich winach w celu poprawy struktury i właściwości organoleptycznych. W winach musujących pomaga w sedymentacji drożdży oraz poprawia strukturę i właściwości organoleptyczne.

 

Dawkowanie:

  • do fermentacji: 10-15 g / hl,
  • do wina: 5- 10 g / hl.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl