Promocje
Sadzonki odmiana HIBERNAL podkładka SO4    25 szt.
Sadzonki odmiana HIBERNAL podkładka SO4 25 szt.
375,00 zł 287,50 zł 347,22 zł 266,20 zł
szt.
Sadzonki odmiana SOUVIGNIER GRIS podkładka SO4    25 szt.
Sadzonki odmiana SOUVIGNIER GRIS podkładka SO4 25 szt.
375,00 zł 287,50 zł 347,22 zł 266,20 zł
szt.
Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
29,00 zł 23,58 zł
szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
270,00 zł 219,51 zł
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
139,00 zł 113,01 zł
POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA
4,90 zł 3,98 zł
szt.
POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA
13,50 zł 10,98 zł
szt.
Chipsy dębowe  mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
Chipsy dębowe mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
58,00 zł 47,15 zł
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Viniflora CH35 na 250 litrów Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM)

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 77,00 zł 77.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 62,60 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: 89A0-7499B

Opis

Opis produktu:
VINIFLORA® CH35 to nowy, bardzo aktywny preparat z komórek Oenococcus oeni, stosowany do biologicznego odkwaszania w produkcji białego i różowego wina. Unikalny standard technologiczny umożliwia szybką i bezpieczną degradację kwasu jabłkowego. Zastosowanie tego produktu pozwala uzyskać zaokrąglone, bardziej harmonijne wina o najwyższej stabilności.
 
Szczególne zalety VINIFLORA® CH35:

  • najwyższa witalność i rozwój aktywności w winie, dlatego można go stosować bezpośrednio jako produkt suchy (bez reaktywacji)
  • uniwersalnie stosowany do wszystkich win a szczególnie czerwonych
  • bezpiecznie zapobiega spontanicznemu, niechcianemu rozkładowi kwasu jabłkowego
  • produkowane będą bardziej harmonijne wina o najwyższej stabilności biologicznej

 
 
Zastosowanie i dawkowanie:
Suchy VINIFLORA® CH35 aplikuje się bezpośrednio do wina .
Podczas biologicznej degradacji kwasu jabłkowego, należy utrzymywać pojemnik możliwie pełny. Bez dostępu powietrza.

 
Cechy produktu:
VINIFLORA® CH35 jest bardzo czystym koncentratem suszonych komórek Oenococcus oeni (szczep DSM 12932)
przez zamrożenie. Liczbę komórek określono na ponad 500 miliardów jednostek tworzących kolonię na gram.
VINIFLORA® CH35 uzyskano z moszczu Chardonnay przez selekcję zgodnie ze wszystkimi odpowiednimi kryteriami enologicznymi
(organoleptyczna czystość wina, wysoka tolerancja na alkohol, SO2 i niskie pH, brak tworzenia niepożądanych produktów metabolizmu). Szczególnie ważna była zdolność do szybkiego rozwoju metabolizmu jako suchego produktu bezpośrednio po zaszczepieniu.
Dzięki tym wyjątkowym właściwościom i nieporównywalnie ekonomicznemu wykorzystaniu VINIFLORA® CH35 pod każdym względem spełnia wymagania praktyki winiarskiej.

 
Ważna informacja:
Nie należy otwierać  opakowania VINIFLORA® CH35 do momentu bezpośredniego użycia. Po otwarciu produkt nie może być przechowywany, ponieważ jest szybko dezaktywowany przez tlen i wilgoć z powietrza. Dlatego w żadnym wypadku nie należy dzielić zawartości opakowania w celu użycia w mniejszych pojemnikach, ponieważ bakterie mogą zostać niepotrzebnie uszkodzone w powietrzu.

Idealna temperatura pracy wynosi 15 - 20 ° C. Przetworzone młode wino powinno być niezasiarczone (wolne SO2 maks. 20 mg / l, całkowite SO2 maks. 45 mg / l). Dlatego przed użyciem VINIFLORA® CH35 sprawdź, ile SO2 zawiera wino. Zawartość alkoholu nie może przekraczać 14% obj., PH nie może być niższe niż 3,0.
 

Biologiczna degradacja kwasu jabłkowego zwykle rozpoczyna się 2-3 dni po szczepieniu VINIFLORA® CH35 a
kończy - ok. po 1-2 tygodniach.
 
Bezpieczeństwo:
Nie są znane żadne negatywne skutki, przy stosowaniu VINIFLORA® CH35. Ponieważ bakterie VINIFLORA® CH35 łatwe do mieszania i rozprowadzenia w winie, aplikacja ich nie stanowi żadnego zagrożenia dla zdrowia.
 
 
Przechowywanie:
VINIFLORA® CH35 jest pakowany gazo- i wodoszczelnie w wielowarstwową folię aluminiową. Przechowywanie długoterminowe to –18 ° C (głębokie chłodzenie). W tych warunkach gwarantujemy pełną aktywność przez co najmniej 24 miesiące. W temperaturze + 20 ° C aktywność pozostaje co najmniej 6 miesięcy. Do momentu użycia VINIFLORA® CH35 należy przechowywać we wskazanych warunkach.
Dostosowanie do temperatury wina nie jest konieczne. Temperatury powyżej 30 ° C są szkodliwe dla bakterii i dlatego należy ich unikać!

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl