















Drożdże gorzelnicze COOBRA 24
towar niedostępny





Opis
Drożdże COOBRA 24
Zawartość: 205 g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6 kg cukru w 21 L wody. Do nastawu o temp. ok. 300C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-300C. Najlepsza temperatura fermentacji 250C, czas fermentacji 24 godziny.
!!!UWAGA dotycząca wszystkich drożdży TURBO!!!
- Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.
- Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
- Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21 L wody - min.30 L fermentator.
- Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 350C (drożdże przestaną pracować).