Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
29,00 zł 23,58 zł
szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
270,00 zł 219,51 zł
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
139,00 zł 113,01 zł
POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA
4,90 zł 3,98 zł
szt.
POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA
13,50 zł 10,98 zł
szt.
Chipsy dębowe  mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
Chipsy dębowe mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
58,00 zł 47,15 zł
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Drożdże gorzelnicze COOBRA MEGA PACK 100 L

DROŻDŻE COOBRA MEGA PACK, 100L ENOPOL.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 22,00 zł 22.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 17,89 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 6C1E-203E7

Opis

Gorzelniane drożdże gorzelnicze COOBRA MegaPack

 

Jedno opakowanie przeznaczone do odfermentowania 100L nastawu zawierającego:

 

* 25kg cukru białego lub 28kg glukozy

 

Skład: 360g netto, drożdże, pożywka i mikroelementy.

 

Cukier lub glukozę należy rozpuścić w 40L gorącej wody. Po dokładnym wymieszaniu dopełniamy fermentator letnią wodą do całkowitej objętości 100L. Do nastawu o temperaturze 250C wsypujemy całą zawartość saszetki i dokładnie mieszamy.
Optymalny zakres temperatur fermentacji: 22-280C.

Tolerancja alkoholu do 18%


Czas fermentacji uzależniony od temperatury otoczenia: 4-6 dni.

 

 

!!!UWAGA dotycząca wszystkich drożdży TURBO!!!

  • Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.

  • Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).

  • Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21 L wody - min.30 L fermentator.

  • Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 350C (drożdże przestaną pracować).

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl