Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
29,00 zł 23,58 zł
szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
270,00 zł 219,51 zł
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
139,00 zł 113,01 zł
POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA
4,90 zł 3,98 zł
szt.
POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA
13,50 zł 10,98 zł
szt.
Chipsy dębowe  mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
Chipsy dębowe mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
58,00 zł 47,15 zł
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Drożdże gorzelnicze SAMOGON TURBO 6 Kg

Drożdże SAMOGON TURBO ENOPOL.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,00 zł 6.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 4,88 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 6C1E-203E7_20221109090239

Opis

Drożdże SAMOGON TURBO 6kg

Produkt enologiczny.

Drożdże typu turbo przeznaczone do nastawów cukrowych, glukozowych jak i owocowych.

Instrukcja: 6 kg cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie i przelać do fermentatora. Dopełnić wodą do objętości 25 L. Do nastawu o temperaturze około 300C dodać zawartość saszetki z drożdżami i dobrze wymieszać. Pozostawić do fermentacji na 5-6 dni.

Optymalna temperatura fermentacji 22-250C. 

 

Saszetki można łączyć w duże nastawy.

 

Zawartość: waga netto 80g, drożdże, pożywka, mikroelementy.

 

!!!UWAGA dotycząca wszystkich drożdży TURBO!!!

  • Przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.

  • Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).

  • Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21 L wody - min.30 L fermentator.

  • Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 350C (drożdże przestaną pracować).

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl