Promocje
SŁUPEK DO WINNICY PRZELOTOWY dł. 2.5 m 50x31mm Zn+Al+MG
SŁUPEK DO WINNICY PRZELOTOWY dł. 2.5 m 50x31mm Zn+Al+MG
43,60 zł 39,80 zł 35,45 zł 32,36 zł
szt.
Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
29,00 zł 23,58 zł
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
270,00 zł 219,51 zł
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
139,00 zł 113,01 zł
POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA
4,00 zł 3,25 zł
POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA
12,50 zł 10,16 zł
DROŻDŻE WINIARSKIE BC S103 50g DO MIODU PITNEGO I WINA
DROŻDŻE WINIARSKIE BC S103 50g DO MIODU PITNEGO I WINA
18,00 zł 14,63 zł
Chipsy dębowe  mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
Chipsy dębowe mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
58,00 zł 47,15 zł
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

DROŻDŻE WINIARSKIE BC S103 50g DO MIODU PITNEGO I WINA

Drożdże BC S103 ENOPOL.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Cena: 18,00 zł 18.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 14,63 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: 03B8-73792_20221013114608

Opis

 

Charakterystyka fermentacji:

  • Regularny przebieg fermentacji
  • Fermentacja może przebiegać w temp. 10-30°C
  • Dobra przyswajalność fruktozy
  • Wysoka tolerancja alkoholu - do 18%
  • Małe zapotrzebowanie na azot

Charakterystyka metabolizmu:

  • 16,2 g/l cukru daje 1% alkoholu
  • Nie wytwarza związków siarki
  • Mała produkcja piany podczas fermentacji
  • Mała produkcja wyższych alkoholi
  • Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l

Wskazania przy stosowaniu

Zabezpieczenie fermentacji w trudnych warunkach

BC S103 dostosowuje się do wszystkich rodzajów moszczy, zarówno tych o dużym potencjale, bardzo klarownych, jak i do moszczy zawierających wysoki poziom dwutlenku siarki. Bardzo dobre wyniki daje stosowanie tych drożdży do produkcji miodów pitnych.

Cechy charakterystyczne szczepu

Zastosowanie drożdży BC S103 sprawia, że charakterystyczne cechy odmian winogron oraz innych owoców są bardziej intensywne w produkcie końcowym. Są szczególnie polecane dla winogron Chardonay, dając zaokrąglony i bardzo cielisty smak.

Do wtórnej fermentacji

Ze swoimi własnościami technologicznymi, BC S103 mogą być używane we wtórnej fermentacji prowadzonej klasycznie w butelkach.

Sposób użycia

Drożdże BC S103 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30°C. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Następnie mieszaninę należy dodać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

Dawkowanie

  • wina białe i czerwone 20g/100 l
  • miody pitne 20g/100 l
  • wznowienie fermentacji 40g/100 l
  • fermentacja wtórna 20-40g/100 l

Przechowywanie

Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20°C - najlepiej przechowywać w lodówce.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl