
Producent
Cena
-
od
do



28,00 zł
22,76 zł

2,68 zł
2,18 zł

2 312,37 zł
1 879,98 zł

1,85 zł
Cena regularna:
2,15 zł
1,50 zł
Cena regularna:
1,75 zł

270,00 zł
219,51 zł

139,00 zł
113,01 zł

4,90 zł
3,98 zł

13,50 zł
10,98 zł

5,90 zł
4,80 zł

19,00 zł
15,45 zł

59,00 zł
47,97 zł

77,00 zł
62,60 zł


DROŻDŻE WINIARSKIE HD S62 50 g do wina czerwonego

Do win czerwonych o intensywnej barwie
- Redukcja kwasowości.
- Stabilizacja koloru.
- Duża ekstrakcja polifenoli.
- Łatwość przeprowadzenia fermentacji mlekowej
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE HD S62 5g do wina czerwonego

Do win czerwonych o intensywnej barwie
- Redukcja kwasowości.
- Stabilizacja koloru.
- Duża ekstrakcja polifenoli.
- Łatwość przeprowadzenia fermentacji mlekowej
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE PR 106 do wina musującego & różowego 10 g

Do win białych musujących & różowych
- Szybki start i dynamiczna fermentacja
- Dobra przyswajalność fruktozy
- Małe zapotrzebowanie na azot. Stosunek YAN (mg / l) / cukry (g / l) = 0,7-0,8.
- Zalecany maksymalny alkohol > 15%
- Zalecana temperatura fermentacji 10-30°C
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 5 g do wina czerwonego

Do klasycznych win czerwonych
- Uwydatnienie cech użytego surowca.
- Idealne do win leżakowanych w beczkach.
- Fermentacja od 12°C.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 50 g do wina czerwonego

Do klasycznych win czerwonych
- Uwydatnienie cech użytego surowca.
- Idealne do win leżakowanych w beczkach.
- Fermentacja od 12°C.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 500 g do wina czerwonego

Do klasycznych win czerwonych
- Uwydatnienie cech użytego surowca.
- Idealne do win leżakowanych w beczkach.
- Fermentacja od 12°C.
Dostępność: chwilowy brak towaru
DROŻDŻE WINIARSKIE SH 12 do wina białego i różowego 50 g

Do świeżych i złożonych win białych i różowych:
- Szybki start i regularna fermentacja
- Zalecana temperatura fermentacji 10-30°C. Wskazane jest rozpoczęcie fermentacji > 18°C w celu zwiększenia uwalniania tioli
- Pełna fermentacja nawet w klarownych moszczach < 50 NTU
- Dobra przyswajalność fruktozy
- Zalecany maksymalny alkohol 14,5 %
- Małe zapotrzebowanie na azot. Stosunek YAN (mg / l) / cukry (g / l) = 0,7-0,8. W przypadku niedoboru azotu zalecane są pożywki organiczne.
Dostępność: chwilowy brak towaru
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 10g do lekkich win

Do lekkich win domowych:
- Szybki start fermentacji
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
- Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
- Małe zapotrzebowanie na azot
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 500 g do lekkich win

Do lekkich win domowych:
- Szybki start fermentacji
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
- Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
- Małe zapotrzebowanie na azot
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 50g do lekkich win

Do lekkich win domowych:
- Szybki start fermentacji
- Regularny przebieg fermentacji
- Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
- Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
- Małe zapotrzebowanie na azot
- Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 5 g do wina białego

Do win białych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
- Duże wymagania azotowe.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 50 g do wina białego

Do win białych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
- Duże wymagania azotowe.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 500 g do wina białego

Do win białych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
- Duże wymagania azotowe.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S377 5 g do wina czerwonego

Do cielistych win czerwonych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Wysokie zapotrzebowanie na azot.
- Wrażliwość na zmiany temperatury.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S377 50 g do wina czerwonego

Do cielistych win czerwonych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Wysokie zapotrzebowanie na azot.
- Wrażliwość na zmiany temperatury.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE VR 44 5 g do win musujących i wznawiania fermentacji

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE VR 44 50 g do win musujących i wznawiania fermentacji

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
DROŻDŻE WINIARSKIE BC S103 10g DO MIODU PITNEGO I WINA

Drożdże do wina i miodu pitnego.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Drożdże winiarskie do domowej produkcji win
Drożdże do wina są niezastąpionym elementem produkcji tego trunku w domowych warunkach. Dzięki ich wykorzystaniu możesz mieć pewność, że Twoje wino będzie dobrej jakości, a jego smak zachwyci każdego. Gwarantują uzyskanie wyjątkowego bukietu i wzmacnianie oraz utrwalanie jego aromatycznego profilu. Ponadto drożdże winiarskie przyspieszają także cały proces fermentacji. Dzięki temu skraca się całkowity czas produkcji wina.
Szerokie wybór drożdży gwarantujących doskonałe wina
W naszym sklepie oferujemy drożdże winiarskie zarówno aktywne, jak i pasywne. Znajdziesz u nas bogatą ofertę produktów idealnych do wina białego, czerwonego, jak i różowego. Wybór zależy od Ciebie! Oferujemy najlepsze drożdże cenionych producentów w wyjątkowo atrakcyjnych cenach. Nasze produkty gwarantują przygotowanie doskonałych trunków o intrygujących smakach. Sprawdź i przekonaj się sam!