Enzymy wspierające proces fermentacji Twojego wina

Enzymy winiarskie wspierają uzyskanie soku z owoców, wspomagają fermentację i ułatwiają proces klarowania. Preparaty te rozkładają tzw. substancje pektynowe i zmieniają je w związki rozpuszczalne. Dzięki odpowiednio dobranym enzymom poprawisz wyniki tłoczenia i klarowania, osiągniesz przyspieszoną fermentację i wydobędziesz najbardziej pożądane aromaty ze swoich win. Ponadto preparaty te, pomagają osiągnąć stabilność koloru trunku.

Najlepsze enzymy wspierają krótszy czas sedymentacji

Oferujemy pojedyncze enzymy starannie wyselekcjonowane do wzbogacenia nimi moszczu, co znacznie skróci czas sedymentacji. Dzięki nim osiągniesz również złagodzenie tanin, zwiększysz stabilności koloru wina oraz podniesiesz aromatyczność i wydobędziesz cechy odmianowe szczepu. Unikalne rozwiązania enzymatyczne są opłacalnym sposobem na uzyskanie jak najlepszych wyników i produkcji win o ulepszonym ogólnym profilu smakowym.

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl