
Producent
Cena
-
od
do



28,00 zł
22,76 zł

2,68 zł
2,18 zł

2 312,37 zł
1 879,98 zł

1,85 zł
Cena regularna:
2,15 zł
1,50 zł
Cena regularna:
1,75 zł

270,00 zł
219,51 zł

139,00 zł
113,01 zł

4,90 zł
3,98 zł

13,50 zł
10,98 zł

5,90 zł
4,80 zł

19,00 zł
15,45 zł

59,00 zł
47,97 zł

77,00 zł
62,60 zł


Enzymy wspierające proces fermentacji Twojego wina
Enzymy winiarskie wspierają uzyskanie soku z owoców, wspomagają fermentację i ułatwiają proces klarowania. Preparaty te rozkładają tzw. substancje pektynowe i zmieniają je w związki rozpuszczalne. Dzięki odpowiednio dobranym enzymom poprawisz wyniki tłoczenia i klarowania, osiągniesz przyspieszoną fermentację i wydobędziesz najbardziej pożądane aromaty ze swoich win. Ponadto preparaty te, pomagają osiągnąć stabilność koloru trunku.
Najlepsze enzymy wspierają krótszy czas sedymentacji
Oferujemy pojedyncze enzymy starannie wyselekcjonowane do wzbogacenia nimi moszczu, co znacznie skróci czas sedymentacji. Dzięki nim osiągniesz również złagodzenie tanin, zwiększysz stabilności koloru wina oraz podniesiesz aromatyczność i wydobędziesz cechy odmianowe szczepu. Unikalne rozwiązania enzymatyczne są opłacalnym sposobem na uzyskanie jak najlepszych wyników i produkcji win o ulepszonym ogólnym profilu smakowym.
ENZYMY
ENZYMY Safizym Clar Plus 2,5 g

Do klarowania moszczu.
- Znaczne skrócenie czasu sedymentacji.
- Zachowanie odpowiedniej mętności do fermentacji.
- Brak wpływu na właściwości organoleptyczne.
Dostępność: chwilowy brak towaru
ENZYMY Safizym Clean 2,5 g

Do win Premium.
- Znaczne skrócenie czasu sedymentacji.
- Zwiększenie aromatyczności i wydobycie cech odmianowych moszczu.
- Zwiększenie ekstrakcji tanin, antocyjanów i polisacharydów.
Dostępność: chwilowy brak towaru
ENZYMY Safizym COL PLUS 2,5 g

Zwiększanie ekstrakcji i stabilizacji koloru.
- Zwiększenie ekstrakcji tanin, antocyjanów i polisacharydów.
- Poprawienie wyników tłoczenia i klarowania.
- Złagodzenie tanin.
- Zwiększenie stabilności koloru.
Dostępność: chwilowy brak towaru
ENZYMY Safizym Pres 5,0 g

Do optymalizacji wyciskania.
- Zwiększenie ilości wyciskanego soku.
- Skrócenie kontaktu ze skórkami.
- Obniżenie goryczy i ostrości wina.
- Zwiększenie aromatyczności i wydobycie cech odmianowych moszczu
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin