Enzymy
ENZYMY
ENZYMY Safizym Clar Plus 2,5 g

Do klarowania moszczu.
- Znaczne skrócenie czasu sedymentacji.
- Zachowanie odpowiedniej mętności do fermentacji.
- Brak wpływu na właściwości organoleptyczne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
ENZYMY Safizym Clean 2,5 g

Do win Premium.
- Znaczne skrócenie czasu sedymentacji.
- Zwiększenie aromatyczności i wydobycie cech odmianowych moszczu.
- Zwiększenie ekstrakcji tanin, antocyjanów i polisacharydów.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
ENZYMY Safizym COL PLUS 2,5 g

Zwiększanie ekstrakcji i stabilizacji koloru.
- Zwiększenie ekstrakcji tanin, antocyjanów i polisacharydów.
- Poprawienie wyników tłoczenia i klarowania.
- Złagodzenie tanin.
- Zwiększenie stabilności koloru.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
ENZYMY Safizym Pres 2,5 g

Do optymalizacji wyciskania.
- Zwiększenie ilości wyciskanego soku.
- Skrócenie kontaktu ze skórkami.
- Obniżenie goryczy i ostrości wina.
- Zwiększenie aromatyczności i wydobycie cech odmianowych moszczu
Dostępność: chwilowy brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny
ENZYMY Safizym Pres 5,0 g

Do optymalizacji wyciskania.
- Zwiększenie ilości wyciskanego soku.
- Skrócenie kontaktu ze skórkami.
- Obniżenie goryczy i ostrości wina.
- Zwiększenie aromatyczności i wydobycie cech odmianowych moszczu
Dostępność: chwilowy brak towaru
Wysyłka w: 24 godziny