
Producent
Cena
-
od
do
















Inne dodatki do wina – zakwaszanie, fermentacja i konserwacja
Każdy, kto zetknął się z produkcją wina, wie, że uzyskanie doskonałego trunku to spore wyzwanie. Z tego względu w procesie przygotowywania wina warto wesprzeć się rozmaitymi dodatkami, które korzystnie wpłyną na jego smak, kolor, strukturę czy stabilność. W sekcji inne dodatki zebraliśmy popularne związki, które charakteryzują się właśnie takim działaniem.
Dodatki do wina, które poprawią właściwości Twoich trunków
Odpowiednio dobrane dodatki do wina nie tylko usprawnią proces jego produkcji, ale też korzystnie wpłyną na jego właściwości. W naszej ofercie innych dodatków znajdziesz bardzo szeroki wybór substancji, które najczęściej wykorzystuje się w przygotowywaniu różnych rodzajów wina. Asortyment obejmuje między innymi środki zakwaszające, w tym kwas jabłkowy i winowy. Nie zabrakło w nim także przydatnych w konserwacji przeciwutleniaczy oraz preparatów, które wspomagają proces fermentacji. Postaw na sprawdzone dodatki do wina i ciesz się doskonałą jakością przygotowanych trunków!
INNE DODATKI
NUTRIFERM MALO 50 g

NUTRIFERM MALO 50 g Preparat wspomagający fermentację jabłkowo-mlekową
Dostępność: chwilowy brak towaru
Pirosiarczyn Potasu 0,5 kg

Przeciwutleniacz, konserwant E224
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pirosiarczyn Potasu 1 kg

Przeciwutleniacz, konserwant E224
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pirosiarczyn Potasu 10 g

Przeciwutleniacz, konserwant E224
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Siarka w płynie Kadisol 15% 5 l

Kadisol 15% - roztwór siarki w płynie
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Siarka w płynie Kadisol 15% 1 l

Kadisol 15% - roztwór siarki w płynie
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Sorbinian potasu 10 g

Charakterystyka
Dodatek sorbinianu potasu w odpowiednich ilościach zatrzymuje fermentację. Jest to środek powszechnie wykorzystywany w przemyśle spożywczym w celu zabezpieczania żywności.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Sorbinian potasu 50 g

Charakterystyka
Dodatek sorbinianu potasu w odpowiednich ilościach zatrzymuje fermentację. Jest to środek powszechnie wykorzystywany w przemyśle spożywczym w celu zabezpieczania żywności.
Dostępność: chwilowy brak towaru