
Producent
Cena
-
od
do
















Prosta i skuteczna stabilizacja wina
Przed rozlaniem do butelek wino musi być stabilne fizycznie i biologicznie. Otrzymanie takiego trunku w sposób zupełnie naturalny jest bardzo trudne, dlatego w produkcji wina powszechnie stosuje się odpowiednie dodatki stabilizujące. To substancje, których zadaniem jest między innymi zatrzymanie fermentacji, konserwacja wina oraz zabezpieczenie trunku przed bakteriami, pleśniami i utlenieniem.
Poznaj profesjonalne środki do stabilizacji wina
Środki do stabilizacji wina stosowane są już od starożytności. W naszej ofercie znajdziesz je w postaci kilku sprawdzonych preparatów. Asortyment obejmuje między innymi dodatki, które powszechnie wykorzystywane są w branży spożywczej – pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu czy roztwór gumy arabskiej. W ofercie nie zabrakło także żelatyny oraz kwasu metawinowego. Sprawdź właściwości naszych środków stabilizujących i wybierz preparaty, które pomogą Ci stworzyć idealne wino!
STABILIZACJA WINA
Pirosiarczyn Potasu 0,5 kg

Przeciwutleniacz, konserwant E224
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pirosiarczyn Potasu 1 kg

Przeciwutleniacz, konserwant E224
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pirosiarczyn Potasu 10 g

Przeciwutleniacz, konserwant E224
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pirosiarczyn Potasu 50 g

Przeciwutleniacz, konserwant E224
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Siarka w płynie Kadisol 15% 5 l

Kadisol 15% - roztwór siarki w płynie
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Siarka w płynie Kadisol 15% 1 l

Kadisol 15% - roztwór siarki w płynie
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Sorbinian potasu 10 g

Charakterystyka
Dodatek sorbinianu potasu w odpowiednich ilościach zatrzymuje fermentację. Jest to środek powszechnie wykorzystywany w przemyśle spożywczym w celu zabezpieczania żywności.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Sorbinian potasu 50 g

Charakterystyka
Dodatek sorbinianu potasu w odpowiednich ilościach zatrzymuje fermentację. Jest to środek powszechnie wykorzystywany w przemyśle spożywczym w celu zabezpieczania żywności.
Dostępność: chwilowy brak towaru
ŻELATYNA 250 G

Żelatyna - właściwości przeciwutleniające i stabilizujące wino
Dostępność: chwilowy brak towaru