
Producent
Cena
-
od
do
















Fermentacja jabłkowo-mlekowa – niezbędny element produkcji wina
Fermentacja jabłkowo-mlekowa, inaczej określana jako malolaktyczna, to ostatni etap procesu fermentacji. Przechodzą przez nią prawie wszystkie wina czerwone i część win białych. Odbywa się ona po fermentacji alkoholowej lub równolegle z nią. Rozpoczynają ją specjalnie wyselekcjonowane szczepy bakterii dodawane do trunku.
Dlaczego fermentację jabłkowo-mlekową przechodzi jedynie część białych win? Zależy to od kwasowości oraz pożądanego stylu i aromatu. Kwasowość odgrywa niezwykle ważną rolę w budowaniu struktury białych win, więc jej nadmierna redukcja może sprawić, że trunek stanie się płaski i mało wyrazisty.
Najlepsze szczepy bakterii dla Twojego wina
Oferujemy unikalne preparaty z komórek szczepów Oenococcus oeni. Ich wyjątkowy standard technologiczny umożliwi Ci szybką i bezpieczną degradację kwasu jabłkowego. Zastosowanie ich pozwoli Ci uzyskać okrągłe i bardziej harmonijne trunki o najwyższej stabilności. Produkty dostępne w naszym sklepie aplikuje się bezpośrednio do wina, dzięki czemu cały proces jest niezwykle łatwy. Przekonaj się o tym i Ty!
Fermentacja jabłkowo-mlekowa
Viniflora CH35 na 250 litrów Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM)

Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM)
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Viniflora OENOS na 250 litrów

Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM). Dawka na 250 litrów.
Dostępność: chwilowy brak towaru