Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do
Promocje
Sadzonki odmiana HIBERNAL podkładka SO4    25 szt.
Sadzonki odmiana HIBERNAL podkładka SO4 25 szt.
375,00 zł 287,50 zł 347,22 zł 266,20 zł
szt.
Sadzonki odmiana SOUVIGNIER GRIS podkładka SO4    25 szt.
Sadzonki odmiana SOUVIGNIER GRIS podkładka SO4 25 szt.
375,00 zł 287,50 zł 347,22 zł 266,20 zł
szt.
Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
29,00 zł 23,58 zł
szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
270,00 zł 219,51 zł
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
139,00 zł 113,01 zł
POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA
4,90 zł 3,98 zł
szt.
POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA
13,50 zł 10,98 zł
szt.
Chipsy dębowe  mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
Chipsy dębowe mocno palone French Mocha, 1 kg Dąb francuski
58,00 zł 47,15 zł
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Fermentacja jabłkowo-mlekowa – niezbędny element produkcji wina 

Fermentacja jabłkowo-mlekowa, inaczej określana jako malolaktyczna, to ostatni etap procesu fermentacji. Przechodzą przez nią prawie wszystkie wina czerwone i część win białych. Odbywa się ona po fermentacji alkoholowej lub równolegle z nią. Rozpoczynają ją specjalnie wyselekcjonowane szczepy bakterii dodawane do trunku.

Dlaczego fermentację jabłkowo-mlekową przechodzi jedynie część białych win? Zależy to od kwasowości oraz pożądanego stylu i aromatu. Kwasowość odgrywa niezwykle ważną rolę w budowaniu struktury białych win, więc jej nadmierna redukcja może sprawić, że trunek stanie się płaski i mało wyrazisty.

Najlepsze szczepy bakterii dla Twojego wina 

Oferujemy unikalne preparaty z komórek szczepów Oenococcus oeni. Ich wyjątkowy standard technologiczny umożliwi Ci szybką i bezpieczną degradację kwasu jabłkowego. Zastosowanie ich pozwoli Ci uzyskać okrągłe i bardziej harmonijne trunki o najwyższej stabilności. Produkty dostępne w naszym sklepie aplikuje się bezpośrednio do wina, dzięki czemu cały proces jest niezwykle łatwy. Przekonaj się o tym i Ty!

Fermentacja jabłkowo-mlekowa

Viniflora CH35 na 250 litrów Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM)

Viniflora CH35 na 250 litrów Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM)
Viniflora CH35 na 250 litrów Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM)

Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM)

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 77,00 zł (netto: 62,60 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Viniflora OENOS na 250 litrów

Viniflora OENOS na 250 litrów
Viniflora OENOS na 250 litrów

Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM). Dawka na 250 litrów.

 

Dostępność: chwilowy brak towaru

Cena: 125,00 zł (netto: 101,63 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl