
Producent
Cena
-
od
do



28,00 zł
22,76 zł

3,05 zł
2,48 zł

2 358,00 zł
1 917,07 zł

1,85 zł
Cena regularna:
2,15 zł
1,50 zł
Cena regularna:
1,75 zł

270,00 zł
219,51 zł

139,00 zł
113,01 zł

4,90 zł
3,98 zł

13,50 zł
10,98 zł

5,90 zł
4,80 zł

19,00 zł
15,45 zł

59,00 zł
47,97 zł


Fermentacja jabłkowo-mlekowa – niezbędny element produkcji wina
Fermentacja jabłkowo-mlekowa, inaczej określana jako malolaktyczna, to ostatni etap procesu fermentacji. Przechodzą przez nią prawie wszystkie wina czerwone i część win białych. Odbywa się ona po fermentacji alkoholowej lub równolegle z nią. Rozpoczynają ją specjalnie wyselekcjonowane szczepy bakterii dodawane do trunku.
Dlaczego fermentację jabłkowo-mlekową przechodzi jedynie część białych win? Zależy to od kwasowości oraz pożądanego stylu i aromatu. Kwasowość odgrywa niezwykle ważną rolę w budowaniu struktury białych win, więc jej nadmierna redukcja może sprawić, że trunek stanie się płaski i mało wyrazisty.
Najlepsze szczepy bakterii dla Twojego wina
Oferujemy unikalne preparaty z komórek szczepów Oenococcus oeni. Ich wyjątkowy standard technologiczny umożliwi Ci szybką i bezpieczną degradację kwasu jabłkowego. Zastosowanie ich pozwoli Ci uzyskać okrągłe i bardziej harmonijne trunki o najwyższej stabilności. Produkty dostępne w naszym sklepie aplikuje się bezpośrednio do wina, dzięki czemu cały proces jest niezwykle łatwy. Przekonaj się o tym i Ty!
Fermentacja jabłkowo-mlekowa

77,00 zł
Cena netto: 62,60 zł

125,00 zł
Cena netto: 101,63 zł