Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Viniflora CH35 na 250 litrów

Viniflora CH35 na 250 litrów
Viniflora CH35 na 250 litrów

Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM)

Dostępność: chwilowy brak towaru

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 74,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Viniflora OENOS na 250 litrów

Viniflora OENOS na 250 litrów
Viniflora OENOS na 250 litrów

Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM). Dawka na 250 litrów.

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 125,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Fermentacja jabłkowo-mlekowa – niezbędny element produkcji wina 

Fermentacja jabłkowo-mlekowa, inaczej określana jako malolaktyczna, to ostatni etap procesu fermentacji. Przechodzą przez nią prawie wszystkie wina czerwone i część win białych. Odbywa się ona po fermentacji alkoholowej lub równolegle z nią. Rozpoczynają ją specjalnie wyselekcjonowane szczepy bakterii dodawane do trunku.

Dlaczego fermentację jabłkowo-mlekową przechodzi jedynie część białych win? Zależy to od kwasowości oraz pożądanego stylu i aromatu. Kwasowość odgrywa niezwykle ważną rolę w budowaniu struktury białych win, więc jej nadmierna redukcja może sprawić, że trunek stanie się płaski i mało wyrazisty.

Najlepsze szczepy bakterii dla Twojego wina 

Oferujemy unikalne preparaty z komórek szczepów Oenococcus oeni. Ich wyjątkowy standard technologiczny umożliwi Ci szybką i bezpieczną degradację kwasu jabłkowego. Zastosowanie ich pozwoli Ci uzyskać okrągłe i bardziej harmonijne trunki o najwyższej stabilności. Produkty dostępne w naszym sklepie aplikuje się bezpośrednio do wina, dzięki czemu cały proces jest niezwykle łatwy. Przekonaj się o tym i Ty!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl