Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego

28,00 zł

22,76 zł

szt.
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee

3,05 zł

2,48 zł

szt.
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

szt.
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA

4,90 zł

3,98 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

13,50 zł

10,98 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

DROŻDŻE WINIARSKIE HD HD T18 50 g do wina białego

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 25,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
25.00
Cena netto: 20,33 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Fermentis
Kod produktu: 03B8-73792_20190918195201

Opis

 Skład:

Drożdże (saccharomyces cerevisiae x saccharomyces bayanus), Emulgator: E491 (monostearynian sorbitanu)

 

Opis:

Drożdże SafŒno ™ HD T18 zostały stworzone w procesie hybrydyzacji drożdży przez dział badawczo rozwojowy koncernu Lesaffre. Prace te miały na celu stworzenie drożdży uwydatniających odmianowe aromaty terpenowe oraz tworzących zbalansowane ciało i czysty profil fermentacyjny.

 

Charakterystyka fermentacji:

• Szczep posiada charakter Kiler.

• Umiarkowanie szybkie tempo zasiedlania nastawu.

• Krótka do średniej faza wzrostu i szybka, regularna dynamika fermentacji.

• Tolerancja alkoholowa do 15% obj. • Optymalna temperatura fermentacji: 10-30 °C.

• Dobra asymilacja fruktozy.

• Niskie zapotrzebowanie azotowe: stosunek YAN (mg/l) do cukrów (g/l) ≥ 0,7.

 

Charakterystyka metabolizmu:

• Mała konsumpcja kwasu jabłkowego.

• Średnia produkcja glicerolu.

• Mała produkcja kwasowości lotnej.

• Mała do średniej produkcja H2S.

• Mała do średniej produkcja/wiązanie SO2

• Zbalansowana produkcja estrów etylowych i octanowych.

• Sprzyja intensywnemu uwalnianiu i stabilizacji terpen.

 

Wskazania przy stosowaniu:

Do świeżych złożonych terpenowych win białych:

SafŒno™ HD T18 zwiększa aromatyczność odmianową takich szczepów winorośli jak Muscat, Viognier, Gewűrztraminer, Riesling, Pinot Gris… poprzez uwalnianie terpen i β-damascenonu wspieranemu przez zbalansowaną produkcję estrów etylowych i octanowych. To zasadniczo wzmacnia świeże aromaty kwiatów oraz cytrusów i zwiększa złożoność wina.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl