Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego

28,00 zł

22,76 zł

szt.
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

szt.
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA

4,90 zł

3,98 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

13,50 zł

10,98 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S377 50 g do wina czerwonego

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 20,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

20.00
Cena netto: 16,26 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Fermentis
Kod produktu: B7FF-31590_20190925191659

Opis

 Skład:

Drożdże (hybryda saccharomyces cerevisiae), Emulgator: E491 (monostearynian sorbitanu)

 

Opis:

Szczep szlachetnych drożdży UCLM S377 został wyselekcjonowany przez Uniwersytet Castilla La Mancha ze względu na wyjątkowe cechy pozwalające tworzyć potężne wina o dużym potencjale leżakowania.

 

Charakterystyka fermentacji:

• Szybki start fermentacji

• Spokojna i stabilna fermentacja

• Kompletna fermentacja cukrów

• Tolerancja alkoholu: 14-15% obj.

• Temperatura fermentacji: 16 do 35 °C. Szczep ten wymaga stabilnej temperatury fermentacji.

• Po 24 godzinach od startu fermentacji do moszczu zawierającego azot w zakresie 150 - 180 mg/l należy dodać 20 g/hl fosforanu dwuamonowego i 20 g/hl preparatu Springferm

• Duża odporność na dwutlenek siarki

 

Charakterystyka metabolizmu:

• 16,5 g/l cukru daje 1% obj. alkoholu

• Niska produkcja kwasowości lotnej(<0,25 g/l) i aldehydu octowego(<28 mg/l)

• Brak produkcji związków siarki

• Wysoka produkcji glicerolu: 10 g/l

 

Wskazania przy stosowaniu:

Do win w stylu śródziemnomorskim

UCLM S377 zostały wyselekcjonowane ze względu na brak wpływu na charakter wina, związany z terroir oraz odmianą. Potrafią one wybitnie podkreślić zalety dobrze dojrzałych winogron.

Do win czerwonych wyższej klasy

Stosowanie drożdży UCLM S377 pozwala uzyskać wyśmienite rezultaty w produkcji cielistych i dobrze zbalansowanych win. Spokojna i stabilna fermentacja pozwala prowadzić fermentację w masie, z maceracją przez ponad 10 dni, co z kolei daje możliwość dopracowania struktury wina. Ponadto spokojna produkcja alkoholu podczas fermentacji wspomaga ekstrakcję polifenoli. Wina produkowane z użyciem drożdży UCLM S377 mają wyjątkowe możliwości dojrzewania oraz wysoką jakość dzięki dużej zawartości glicerolu.

 

Sposób użycia:

Drożdże UCLM S377 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30°C. Uwodnienie powinno przebiegać od 20 do 25 minut wraz z delikatnym mieszaniem. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.

 

Dawkowanie:

wina białe różowe i czerwone 20g/hl

 

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (najlepiej przechowywać w lodówce).

 

KRÓTKI OKRES WAŻNOŚCI! 30.09.2023

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl