


28,00 zł
22,76 zł

3,05 zł
2,48 zł

2 102,22 zł
1 709,12 zł

2,15 zł
1,75 zł

286,00 zł
232,52 zł

139,00 zł
113,01 zł

13,50 zł
10,98 zł

6,00 zł
4,88 zł

19,00 zł
15,45 zł

59,00 zł
47,97 zł


ENZYMY Pektoenzym klarujący Safizym Clar Plus®, 5g
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
SAFIZYM CLAR PLUS®, 5g
Preparat enzymatyczny wytwarzany przez starannie wyselekcjonowany szczep Aspergillus Niger.
Preparat jest aktywny w warunkach enologicznych (pH, SO2), a depektynizacja zachodzi przy temperaturach od 5°C.
Właściwości:
Optymalizacja sedymentacji w winach białych i różowych:
- Szybka sedymentacja zarówno grubego jak i delikatnego osadu.
- Zachowanie mętności niezbędnej do prawidłowej fermentacji.
- Bardzo skoncentrowana forma produktu.
- Hamuje wszelkie niepożądane działania wtórne mogące mieć wpływ na własnoci organoleptyczne wina.
Wskazania przy stosowaniu:
Safizym Clar Plus® jest przeznaczony do sedymentacji białych i czerwonych moszczy przed rozpoczęciem fermentacji alkoholowej. Jego działanie polega na destabilizacji zmętnienia poprzez aglomerację i wytrącenie koloidów. Równolegle sedymentacji poddawane są cząsteczki które negatywnie wpływają na organoleptyczne cechy wina. Dzięki zastosowaniu Safizym Clar Plus® klarowanie przebiega dużo szybciej a mętność pozostała w jego efekcie jest optymalna dla prowadzenia fermentacji alkoholowej.
Sposób użycia:
Rozpuścić enzymy w 10 krotności wody lub moszczu. Po rozpuszczeniu nie przechowywać dłużej nić kilka godzin. Dodać do zbiornika na początku napełniania i dokładnie wymieszać po całkowitym napełnieniu zbiornika.Produkt pylisty - stosować w maseczce.
Dawkowanie:
1,0 do 2,0 g/hl
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.