Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego

28,00 zł

22,76 zł

szt.
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA

4,90 zł

3,98 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

13,50 zł

10,98 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

ENZYMY Pektoenzym klarujący Safizym Clar Plus®, 5g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 14,50 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

14.50
Cena netto: 11,79 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: 8C77-204E9_20240822152407

Opis

SAFIZYM CLAR PLUS®, 5g

Preparat enzymatyczny wytwarzany przez starannie wyselekcjonowany szczep Aspergillus Niger.

Preparat jest aktywny w warunkach enologicznych (pH, SO2), a depektynizacja zachodzi przy temperaturach od 5°C.

 

Właściwości:

Optymalizacja sedymentacji w winach białych i różowych:

  • Szybka sedymentacja zarówno grubego jak i delikatnego osadu.
  • Zachowanie mętności niezbędnej do prawidłowej fermentacji.
  • Bardzo skoncentrowana forma produktu.
  • Hamuje wszelkie niepożądane działania wtórne mogące mieć wpływ na własnoci organoleptyczne wina.

Wskazania przy stosowaniu:

Safizym Clar Plus® jest przeznaczony do sedymentacji białych i czerwonych moszczy przed rozpoczęciem fermentacji alkoholowej. Jego działanie polega na destabilizacji zmętnienia poprzez aglomerację i wytrącenie koloidów. Równolegle sedymentacji poddawane są cząsteczki które negatywnie wpływają na organoleptyczne cechy wina. Dzięki zastosowaniu Safizym Clar Plus® klarowanie przebiega dużo szybciej a mętność pozostała w jego efekcie jest optymalna dla prowadzenia fermentacji alkoholowej.

Sposób użycia:

Rozpuścić enzymy w 10 krotności wody lub moszczu. Po rozpuszczeniu nie przechowywać dłużej nić kilka godzin. Dodać do zbiornika na początku napełniania i dokładnie wymieszać po całkowitym napełnieniu zbiornika.Produkt pylisty - stosować w maseczce. 

Dawkowanie:

1,0 do 2,0 g/hl

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl