Promocje
Regał na 6 butelek czerwony
Regał na 6 butelek czerwony

12,90 zł

Cena regularna: 15,40 zł

10,49 zł

Cena regularna: 12,52 zł

szt.
Regał na 6 butelek czarny
Regał na 6 butelek czarny

12,90 zł

Cena regularna: 15,40 zł

10,49 zł

Cena regularna: 12,52 zł

szt.
Produkt dnia
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee

3,05 zł

2,48 zł

0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

15,00 zł

12,20 zł

szt.
Drobne chipsy do fermentacji, American House FINE 1 kg
Drobne chipsy do fermentacji, American House FINE 1 kg

55,00 zł

44,72 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

ENZYMY Safizym Col Plus®, 5g

Safizym Col Plus®, 5g.jpg
  • nowość
Dostępność: chwilowy brak towaru
Cena brutto: 13,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

13.00
Cena netto: 10,57 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: 8C77-204E9_20250910130930

Opis

SAFIZYM COL PLUS®, 5g

Preparat enzymatyczny wytwarzany przez starannie wyselekcjonowany szczep Aspergillus Niger.

Preparat jest aktywny w warunkach enologicznych (pH, SO2) oraz zarówno w niskiej (>8°C) jak i w wysokiej temperaturze (<60°C). Cechuje się bogatą aktywnością wtórnej hemicelulozy.

 

Właściwości:

  • Rozbija pektyny w moszczu.
  • Umożliwia klarowanie i poprawia prasowalność moszczu.
  • Osłabia ściany komórkowe i ułatwia ekstrakcję związków fenolowych (tanin i antocyjanów) oraz polisacharydów bez intensyfikacji działań mechanicznych.
  • Przyczynia się do złagodzenia garbników poprawiając strukturę i ostateczną równowagę wina.
  • Przyczynia się do stabilizacji koloru (wolny od wtórnych aktywności antocyjanazy, które są szkodliwe dla stabilności koloru).

    Wskazania przy stosowaniu:

    Safizym Col Plus® rozbija pektyny w moszczu i destabilizuje ściany komórkowe w skórkach, ułatwiając w ten sposób wypłukiwanie garbników i antocyjanów do wina. Sprawia to, że wyciskanie miazgi jest łatwiejsze oraz wydajniejsze, a późniejsze filtrowanie odbywa się z większą łatwością.

    • Krótka maceracja: Safizym Col Plus® poprawia ekspresję odmianową i aromatyczną. Ekstrakcja jest delikatniejsza, co sprzyja miękkim taninom.
    • Długa maceracja: Safizym Col Plus® pomaga wzmocnić strukturę garbnikową wina bez wzmacniania uczucia cierpkości.

    Sposób użycia:

    Rozpuścić enzymy w 10 krotności wody lub moszczu. Po rozpuszczeniu nie przechowywać dłużej nić kilka godzin. Dodać do zbiornika na początku napełniania i dokładnie wymieszać po całkowitym napełnieniu zbiornika.

    Dawkowanie:

    • maceracja: 1,0 do 2,0 g/hl
    • zimna maceracja: 3,0 do 5,0 g/hl

    Przechowywanie:

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl