Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego

28,00 zł

22,76 zł

szt.
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

szt.
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA

4,90 zł

3,98 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

13,50 zł

10,98 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

ENZYMY Safizym Pres 5,0 g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 14,50 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
14.50
Cena netto: 11,79 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: 8C77-204E9_20200928084619

Opis

SAFIZYM PRES®, 5g - enzym pektolityczny

Preparat enzymatyczny wytwarzany przez starannie wyselekcjonowany szczep Aspergillus Niger.

Preparat jest aktywny w warunkach enologicznych (pH, SO2) oraz zarówno w niskiej (>8°C) jak i w wysokiej temperaturze (<60°C).

 

Właściwości:

Jednym z efektów jest optymalizacja wyciskania soku z moszczu:

  • następuje degradacja pektyn
  • skraca cykl depektynizacji, przyspieszając klarowanie
  • optymalizuje cykl sprasowania. Zwiększa ilość samocieku oraz całkowitą wydajność (nawet do 150%)
  • skraca czas kontaktu ze skórą.

Drugi z efektów to poprawa jakości organoleptycznej wina:

  • ułatwia ekstrakcję aromatów i wzmacnia charakterystykę szczepu.
  • hamuje wszelkie niepożądane działania wtórne

 

Wskazania przy stosowaniu:

Podczas kontaktu z owocami Safizym Pres® wspomaga degradację pektyn. Zwiększając tym samym ilość tłoczonego soku/moszczu. Nasze doświadczenia pokazały możliwość uzyskania nawet 150% soku w stosunku do partii wyciskanej bez użycia enzymów. Ponadto Safizym Pres® pozwala na skrócenie czasu kontaktu ze skórkami, ograniczając ryzyko utleniania oraz poprawia jakość moszczu. Stosowanie enzymu Safizym Pres® pozwala na optymalizację procesu tłoczenia oraz poprawę jakości moszczu.

Sposób użycia:

Rozpuścić enzymy w 10 krotności wody lub moszczu. Po rozpuszczeniu nie przechowywać dłużej nić kilka godzin. Dodać do zbiornika na początku napełniania i dokładnie wymieszać po całkowitym napełnieniu zbiornika. Im dłuższy kontakt z enzymem tym silniejszy efekt. Sugerujemy minimum 3 godziny.Produkt pylisty - stosować w maseczce. 

Dawkowanie:

  • < 20°C - 0,5 do 1,0 g / 100 kg
  • < 15°C - 1,0 do 2,0 g / 100 kg
  • < 10°C - 3,0 do 3,0 g / 100 kg

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl