28,00 zł
22,76 zł
2 102,22 zł
1 709,12 zł
2,15 zł
1,75 zł
286,00 zł
232,52 zł
139,00 zł
113,01 zł
13,50 zł
10,98 zł
6,00 zł
4,88 zł
19,00 zł
15,45 zł
59,00 zł
47,97 zł
Klarowin 2 - środek klarujący
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
- Do klarowania soków, moszczów i win - Klarowin 2 - żelatyna kwasowa to środek efektywnie usuwający zmętnienia w różnych napojach.
- Do płynów różowych i czerwonych - Klarowin 2 usuwa głównie zmętnienia barwnikowe i garbnikowe obecne zwłaszcza w winach różowych i czerwonych.
- Na 30 - 50 L - opakowanie produktu wystarcza na wyklarowanie 30 - 50 L moszczu czy wina w zależności od zastosowanej dawki.
- Efekt klarowania po tygodniu - działanie środka Klarowin 2 zaobserwujesz już w ciągu 7 dni w postaci osadu opadającego na dno naczynia.
- Prosty w użyciu - odpowiednią dawkę Klarowinu 2 wystarczy dodać do 100 ml wody, dokładnie wymieszać, następnie wlać do klarowanego płynu.
Klarowin 2 to skuteczny środek klarujący do win i soków. W jego skład wchodzi żelatyna kwasowa (naładowana dodatnie), która po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje naładowane ujemnie, głównie zmętnienia barwnikowe i garbnikowe powodując ich osadzanie na dnie naczynia. W wyniku reakcji powstają duże, łatwo opadające cząstki, które dodatkowo skupiają i ściągają białka (naładowane dodatnie). Stosowany głównie do soków i win czerwonych.
Opakowanie wystarcza nawet na 50 L klarowanego napoju.
Sposób użycia:
Odpowiednią porcję Klarowinu wsyp do 100 ml wody i dobrze wymieszaj. Tak sporządzoną mieszaninę pozostaw na dobę sporadycznie mieszając. Po tym czasie roztwór wlej do klarowanego płynu. Efekt widoczny powinien być po ok. tygodniu w formie opadającego na dno osadu.
UWAGA: Należy pamiętać, aby nie przedawkować środków klarujących. W zbyt dużej dawce mogą one spowodować wtórne zmętnienia lub zmianę barwy naszego wina.
Składniki: żelatyna kwasowa
Masa netto: 7 g
Wymiary: Poniższe wymiary dotyczą opakowania.