28,00 zł
22,76 zł
2 102,22 zł
1 709,12 zł
2,15 zł
1,75 zł
286,00 zł
232,52 zł
139,00 zł
113,01 zł
13,50 zł
10,98 zł
6,00 zł
4,88 zł
19,00 zł
15,45 zł
59,00 zł
47,97 zł
PREPARAT WINIARSKI SPRING AROM 50 g
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Preparat winiarski SpringArom 50g
Aromatyczne wina białe i różowe są przeznaczone do spożycia w niedługim czasie po butelkowaniu. Tego typu wina cenione są za świeżość oraz intensywność aromatów. Aby zachować te cechy na dłuższy okres, producent wina powinien postarać się uniknąć utlenienia. Z tego powodu właśnie powstał SpringArom. Jest to preparat oparty na nieaktywnych drożdżach posiadających dużą siłę redukcji utleniania. Zawdzięcza to wysokiej zawartości naturalnego glutationu i przeciwutleniających tripeptydów pochodzenia drożdżowego. Taki skład zapobiega organoleptycznemu starzeniu się wina.
Wskazania przy stosowaniu
- Opracowanie wyrazistego i zbalansowanego wina białego i różowego.
- Do produkcji win białych bez kontroli temperatury, a więc skłonnych tracić aromat.
- Do odmian bogatych w tiole (Solaris, Muskaris, Sauvignon, Gewürztraminer, Muscat, Riesling, Petit Manseng, Colombard, Chenin, Hibernal).
- Do młodych czerwonych i różowych win, które finalnie mają mieć charakter świeży i owocowy.
Sposób użycia
SpringArom należy dodać do nastawu tuż po jego przygotowaniu i przed dodaniem drożdży. W przypadku użycia SpringArom zaleca się systematyczne mieszanie wina podczas starzenia na osadzie.
SpringArom nie jest w stanie w pełni zastąpić pożywek winiarskich. W przypadku dużych braków azotu zalecamy stosowanie uzupełniających pożywek.
Dawkowanie
Wina białe i różowe 20-30 g/hl.
Przechowywanie
SpringArom należy przechowywać w temperaturze poniżej 20°C, bez dostępu do światła - najlepiej przechowywać w lodówce.