


28,00 zł
22,76 zł

2,68 zł
2,18 zł

2 312,37 zł
1 879,98 zł

1,85 zł
Cena regularna:
2,15 zł
1,50 zł
Cena regularna:
1,75 zł

270,00 zł
219,51 zł

139,00 zł
113,01 zł

4,90 zł
3,98 zł

13,50 zł
10,98 zł

5,90 zł
4,80 zł

19,00 zł
15,45 zł

59,00 zł
47,97 zł

77,00 zł
62,60 zł


PREPARAT WINIARSKI SPRING AROM 50 g
towar niedostępny
Opis
Preparat winiarski SpringArom 50g
Aromatyczne wina białe i różowe są przeznaczone do spożycia w niedługim czasie po butelkowaniu. Tego typu wina cenione są za świeżość oraz intensywność aromatów. Aby zachować te cechy na dłuższy okres, producent wina powinien postarać się uniknąć utlenienia. Z tego powodu właśnie powstał SpringArom. Jest to preparat oparty na nieaktywnych drożdżach posiadających dużą siłę redukcji utleniania. Zawdzięcza to wysokiej zawartości naturalnego glutationu i przeciwutleniających tripeptydów pochodzenia drożdżowego. Taki skład zapobiega organoleptycznemu starzeniu się wina.
Wskazania przy stosowaniu
- Opracowanie wyrazistego i zbalansowanego wina białego i różowego.
- Do produkcji win białych bez kontroli temperatury, a więc skłonnych tracić aromat.
- Do odmian bogatych w tiole (Solaris, Muskaris, Sauvignon, Gewürztraminer, Muscat, Riesling, Petit Manseng, Colombard, Chenin, Hibernal).
- Do młodych czerwonych i różowych win, które finalnie mają mieć charakter świeży i owocowy.
Sposób użycia
SpringArom należy dodać do nastawu tuż po jego przygotowaniu i przed dodaniem drożdży. W przypadku użycia SpringArom zaleca się systematyczne mieszanie wina podczas starzenia na osadzie.
SpringArom nie jest w stanie w pełni zastąpić pożywek winiarskich. W przypadku dużych braków azotu zalecamy stosowanie uzupełniających pożywek.
Dawkowanie
Wina białe i różowe 20-30 g/hl.
Przechowywanie
SpringArom należy przechowywać w temperaturze poniżej 20°C, bez dostępu do światła - najlepiej przechowywać w lodówce.