Promocje
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

PREPARAT WINIARSKI SPRING AROM 50 g

Preparat winiarski Spring Aroma 10 g ENOPOL.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 27,00 zł 27.00
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: 6D27-42669_20221102122151

Opis

Preparat winiarski SpringArom 50g

Aromatyczne wina białe i różowe są przeznaczone do spożycia w niedługim czasie po butelkowaniu. Tego typu wina cenione są za świeżość oraz intensywność aromatów. Aby zachować te cechy na dłuższy okres, producent wina powinien postarać się uniknąć utlenienia. Z tego powodu właśnie powstał SpringArom. Jest to preparat oparty na nieaktywnych drożdżach posiadających dużą siłę redukcji utleniania. Zawdzięcza to wysokiej zawartości naturalnego glutationu i przeciwutleniających tripeptydów pochodzenia drożdżowego. Taki skład zapobiega organoleptycznemu starzeniu się wina.

 

Wskazania przy stosowaniu

  • Opracowanie wyrazistego i zbalansowanego wina białego i różowego.
  • Do produkcji win białych bez kontroli temperatury, a więc skłonnych tracić aromat.
  • Do odmian bogatych w tiole (Solaris, Muskaris, Sauvignon, Gewürztraminer, Muscat, Riesling, Petit Manseng, Colombard, Chenin, Hibernal).
  • Do młodych czerwonych i różowych win, które finalnie mają mieć charakter świeży i owocowy.

Sposób użycia

SpringArom należy dodać do nastawu tuż po jego przygotowaniu i przed dodaniem drożdży. W przypadku użycia SpringArom zaleca się systematyczne mieszanie wina podczas starzenia na osadzie.

SpringArom nie jest w stanie w pełni zastąpić pożywek winiarskich. W przypadku dużych braków azotu zalecamy stosowanie uzupełniających pożywek.

Dawkowanie

Wina białe i różowe 20-30 g/hl.

Przechowywanie

SpringArom należy przechowywać w temperaturze poniżej 20°C, bez dostępu do światła - najlepiej przechowywać w lodówce.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl