Promocje
SŁUPEK DO WINNICY PRZELOTOWY dł. 2.5 m 50x31mm Zn+Al+MG
SŁUPEK DO WINNICY PRZELOTOWY dł. 2.5 m 50x31mm Zn+Al+MG
43,60 zł 39,80 zł 35,45 zł 32,36 zł
szt.
Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
29,00 zł 23,58 zł
szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM VINEYARD Ø 2,80 zwój 515 m
270,00 zł 219,51 zł
szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
139,00 zł 113,01 zł
POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA
4,00 zł 3,25 zł
szt.
POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA
12,50 zł 10,16 zł
szt.
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American Hivan 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
Chipsy dębowe średnio palone American House 1 kg Dąb amerykański
69,00 zł 56,10 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

VINGOM 250 g

Dostępność: chwilowy brak towaru
Cena: 16,50 zł 16.50
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 13,41 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: F7B0-88949

Opis

Zachowanie przejrzystości i stabilności mikrobiologicznej to dwa podstawowe parametry, będące w centrum zainteresowania profesjonalistów. 
 
Vinogom ® jest skoncentrowanym roztworem gumy arabskiej o bardzo niskim
wskaźniku zapychania. Poprawia właściwości organoleptyczne win czerwonych, różowych i białych.
 
 
ZASTOSOWANIE:
W postaci płynnej Vinogom ® jest uzyskiwany z  wyrobu najlepszych gum.
Roztwór został przefiltrowany, co umożliwia dodanie go nawet po filtracji ziemią okrzemkową, płytach lub membranach.
Bierze udział w koloidalnej strukturze wina w obliczu możliwego tworzenia się zawiesin, zachowując przejrzystość wina i
poprawiając w ten sposób jego właściwości organoleptyczne.
Vinogom ® dodaje winu krągłości.
 
 
SPOSÓB UŻYCIA:
Vinogom ® należy dodać do idealnie klarownego wina, najlepiej przed ponownym zlaniem, aby zapewnić dobre połączenie się.
 
W winie białym dodanie gumy arabskiej najlepiej wykonać przed ostatnią filtracją
 
 
DAWKOWANIE:
Wina białe: 50-80 g/hl stabilizacja wina , 80-200 g/hl poprawa właściwości sensorycznych
Wina czerwone: 50-80 g/hl stabilizacja wina , 100-300 g/hl poprawa właściwości sensorycznych
 
*100 ml/hl podnosi zawartość SO2 w winie o 3 mg/l

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl