Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego

28,00 zł

22,76 zł

szt.
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

szt.
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA

4,90 zł

3,98 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

13,50 zł

10,98 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

VINGOM 250 g

Dostępność: chwilowy brak towaru
Cena brutto: 16,50 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
16.50
Cena netto: 13,41 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: F7B0-88949

Opis

Zachowanie przejrzystości i stabilności mikrobiologicznej to dwa podstawowe parametry, będące w centrum zainteresowania profesjonalistów. 
 
Vinogom ® jest skoncentrowanym roztworem gumy arabskiej o bardzo niskim
wskaźniku zapychania. Poprawia właściwości organoleptyczne win czerwonych, różowych i białych.
 
 
ZASTOSOWANIE:
W postaci płynnej Vinogom ® jest uzyskiwany z  wyrobu najlepszych gum.
Roztwór został przefiltrowany, co umożliwia dodanie go nawet po filtracji ziemią okrzemkową, płytach lub membranach.
Bierze udział w koloidalnej strukturze wina w obliczu możliwego tworzenia się zawiesin, zachowując przejrzystość wina i
poprawiając w ten sposób jego właściwości organoleptyczne.
Vinogom ® dodaje winu krągłości.
 
 
SPOSÓB UŻYCIA:
Vinogom ® należy dodać do idealnie klarownego wina, najlepiej przed ponownym zlaniem, aby zapewnić dobre połączenie się.
 
W winie białym dodanie gumy arabskiej najlepiej wykonać przed ostatnią filtracją
 
 
DAWKOWANIE:
Wina białe: 50-80 g/hl stabilizacja wina , 80-200 g/hl poprawa właściwości sensorycznych
Wina czerwone: 50-80 g/hl stabilizacja wina , 100-300 g/hl poprawa właściwości sensorycznych
 
*100 ml/hl podnosi zawartość SO2 w winie o 3 mg/l

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl