Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Viniflora OENOS 2.0 na 250 litrów Bakterie do przeprowadzenia fermentacji jabłkowo - mlekowej (FJM)

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 82,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

82.00
Cena netto: 66,67 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: ENOPOL
Kod produktu: 89A0-7499B

Opis

Opis produktu:
VINIFLORA® CH35 to nowy, bardzo aktywny preparat z komórek Oenococcus oeni, stosowany do biologicznego odkwaszania w produkcji białego i różowego wina. Unikalny standard technologiczny umożliwia szybką i bezpieczną degradację kwasu jabłkowego. Zastosowanie tego produktu pozwala uzyskać zaokrąglone, bardziej harmonijne wina o najwyższej stabilności.
 
Szczególne zalety VINIFLORA® CH35:

  • najwyższa witalność i rozwój aktywności w winie, dlatego można go stosować bezpośrednio jako produkt suchy (bez reaktywacji)
  • uniwersalnie stosowany do wszystkich win a szczególnie czerwonych
  • bezpiecznie zapobiega spontanicznemu, niechcianemu rozkładowi kwasu jabłkowego
  • produkowane będą bardziej harmonijne wina o najwyższej stabilności biologicznej

 
 
Zastosowanie i dawkowanie:
Suchy VINIFLORA® CH35 aplikuje się bezpośrednio do wina .
Podczas biologicznej degradacji kwasu jabłkowego, należy utrzymywać pojemnik możliwie pełny. Bez dostępu powietrza.

 
Cechy produktu:
VINIFLORA® CH35 jest bardzo czystym koncentratem suszonych komórek Oenococcus oeni (szczep DSM 12932)
przez zamrożenie. Liczbę komórek określono na ponad 500 miliardów jednostek tworzących kolonię na gram.
VINIFLORA® CH35 uzyskano z moszczu Chardonnay przez selekcję zgodnie ze wszystkimi odpowiednimi kryteriami enologicznymi
(organoleptyczna czystość wina, wysoka tolerancja na alkohol, SO2 i niskie pH, brak tworzenia niepożądanych produktów metabolizmu). Szczególnie ważna była zdolność do szybkiego rozwoju metabolizmu jako suchego produktu bezpośrednio po zaszczepieniu.
Dzięki tym wyjątkowym właściwościom i nieporównywalnie ekonomicznemu wykorzystaniu VINIFLORA® CH35 pod każdym względem spełnia wymagania praktyki winiarskiej.

 
Ważna informacja:
Nie należy otwierać  opakowania VINIFLORA® CH35 do momentu bezpośredniego użycia. Po otwarciu produkt nie może być przechowywany, ponieważ jest szybko dezaktywowany przez tlen i wilgoć z powietrza. Dlatego w żadnym wypadku nie należy dzielić zawartości opakowania w celu użycia w mniejszych pojemnikach, ponieważ bakterie mogą zostać niepotrzebnie uszkodzone w powietrzu.

Idealna temperatura pracy wynosi 15 - 20 ° C. Przetworzone młode wino powinno być niezasiarczone (wolne SO2 maks. 20 mg / l, całkowite SO2 maks. 45 mg / l). Dlatego przed użyciem VINIFLORA® CH35 sprawdź, ile SO2 zawiera wino. Zawartość alkoholu nie może przekraczać 14% obj., PH nie może być niższe niż 3,0.
 

Biologiczna degradacja kwasu jabłkowego zwykle rozpoczyna się 2-3 dni po szczepieniu VINIFLORA® CH35 a
kończy - ok. po 1-2 tygodniach.
 
Bezpieczeństwo:
Nie są znane żadne negatywne skutki, przy stosowaniu VINIFLORA® CH35. Ponieważ bakterie VINIFLORA® CH35 łatwe do mieszania i rozprowadzenia w winie, aplikacja ich nie stanowi żadnego zagrożenia dla zdrowia.
 
 
Przechowywanie:
VINIFLORA® CH35 jest pakowany gazo- i wodoszczelnie w wielowarstwową folię aluminiową. Przechowywanie długoterminowe to –18 ° C (głębokie chłodzenie). W tych warunkach gwarantujemy pełną aktywność przez co najmniej 24 miesiące. W temperaturze + 20 ° C aktywność pozostaje co najmniej 6 miesięcy. Do momentu użycia VINIFLORA® CH35 należy przechowywać we wskazanych warunkach.
Dostosowanie do temperatury wina nie jest konieczne. Temperatury powyżej 30 ° C są szkodliwe dla bakterii i dlatego należy ich unikać!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl