Produkt dnia
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g do wina białego

28,00 zł

22,76 zł

szt.
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

szt.
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  10 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 10 g ORGANICZNA POŻYWKA

4,90 zł

3,98 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

13,50 zł

10,98 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Vinistart Complex 20 g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 6,50 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
6.50
Cena netto: 5,28 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 5BBC-81581_20240308121942

Opis

  • Niezastąpiony w winiarstwie, łatwy w użyciu — Vinistart Complex polecany jest do fermentacji w miazdze (z owocami). Stanowi wyjątkowe połączenie szczepu szlachetnych drożdży, specjalnie dobranych pożywek z solami mineralnymi i witaminami oraz Pektoenzymu, dzięki czemu gwarantuje szybką fermentację oraz wspaniały bukiet wina.
  • Do nastawów owocowych — Vinistart Complex najlepiej sprawdzi się fermentacji win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu, tarniny.
  • Na 10 - 25 L wina — jedno opakowanie Vinistart Complex o gramaturze 20 g wystarczy na przygotowanie, od 10 do 25 L Twoich ulubionych białych i czerwonych win owocowych. Uwaga! Opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu!
  • Do 17% alkoholu — Vinistart Complex gwarantują Ci szybki proces fermentacji! Temperatura zalecana do przebiegu tego procesu to 15-30°C, a alkohol, który uzyskasz w Twoim winie, może sięgnąć nawet 17%!
  • Pełnia możliwości — Vinistart Complex w połączeniu z pożywką i witaminami i solami mineralnymi pozwoli Ci na wykorzystanie możliwości w 100%, dzięki czemu będziesz cieszył się jeszcze pełniejszym smakiem i aromatem swoich domowych trunków!

 

Jesteś domowym winiarzem? Koniecznie poznaj nasz produkt Vinistart Complex polecany do fermentacji w miazdze (nie musisz już tłoczyć soku z owoców, wystarczy dodanie nadgniecionych owoców bez pestek!).

 Produkt sprawdzi się do produkcji win białych oraz czerwonych m.in. z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu, tarniny.

 Vinistart Complex sprawdzi się jednak nie tylko u osób, które chcą zacząć przygodę z winem, ale również dla bardziej zaawansowanych osób, które chciałyby przygotować swoje domowe brandy! 

Połączenie szczepu szlachetnych drożdży winiarskich, specjalnie dobranych pożywek z solami mineralnymi i witaminami oraz Pektoenzymu gwarantuje sukces w przygotowywaniu domowych trunków. 

Produkt jest więc wygodny, prosty w użyciu i nie wymaga dobierania żadnych dodatków! 

Drożdże winiarskie gwarantują szybką fermentację oraz wspaniały bukiet wina. Sole mineralne są cennym źródłem azotu i fosforu dla drożdży winiarskich, a witaminy pełnią funkcję aktywatora fermentacji i wpływają korzystnie na smak oraz aromat wina.

Pektoenzym rozkłada pektyny występujące w owocach, dzięki czemu łatwiej uwalnia się z nich sok oraz zmniejsza się lepkość wina, co znacznie wspomaga późniejszy proces klarowania.

Sposób użycia

Zawartość saszetki wsyp do 100-200 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej i pozostaw na 15 minut. Rozdrobnione owoce umieść w pojemniku fermentacyjnym i zalej je niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców). Następnie upewnij się, że owoce mają temperaturę pokojową i dodaj uwodniony Vinistart Complex, uzupełnij wodą do pożądanej objętości, wymieszaj i pozostaw do fermentacji. Polecany czas fermentacji w miazdze to 1-2 tygodnie. Po tym czasie odciśnij wytłoki owoców, a moszcz pozostaw do dalszej fermentacji.

 

Składniki:

drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, wodorofosforan (V) diamonu, pektynaza, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), emulgator: monostearynian sorbitolu.

 

Uwaga!

opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.

 

Wymiary opakowania:

długość 12 cm

szerokość ok. 0,5 cm

wysokość 16 cm.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl