Promocje
Regał na 6 butelek czerwony
Regał na 6 butelek czerwony

12,90 zł

Cena regularna: 15,40 zł

10,49 zł

Cena regularna: 12,52 zł

szt.
Regał na 6 butelek czarny
Regał na 6 butelek czarny

12,90 zł

Cena regularna: 15,40 zł

10,49 zł

Cena regularna: 12,52 zł

szt.
Produkt dnia
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee

3,05 zł

2,48 zł

0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

15,00 zł

12,20 zł

szt.
Drobne chipsy do fermentacji, American House FINE 1 kg
Drobne chipsy do fermentacji, American House FINE 1 kg

55,00 zł

44,72 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Zestaw startowy do cydru/cydrów, na 50 L

Zestaw startowy do cydru cydrów, na 50 L.png
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 31,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

31.00
Cena netto: 25,20 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: F8F1-3670C_20250911142352

Opis

Zestaw startowy CYDRU

na 50 L

Specjalnie dla naszych klientów przygotowaliśmy wyjątkowy zestaw fermentacyjny do cydrów wraz z dołączoną instrukcją. Protokół produkcji przeprowadza w prosty sposób przez cały proces fermentacji z uwzględnieniem momentów dodania preparatów oraz ich ilości.

Wszytko co potrzebne do stworzenia własnego cydru - w jednym miejscu*!

*zestaw nie zawiera dodatku cukru do ewentualnego nagazowania cydru

 

Zestaw zawiera:

  • Drożdże AB-1 10g
  • Springferm 5g x2
  • Fosforan dwuamonowy z tiaminą TAP 10g x2
  • Pirosiarczyn Potasu 10g
  • SpringArom 10g
  • Uniwersalny pektoenzym 5mL
  • Protokół produkcji cydru
  • Metryczka/Dziennik fermentacji

Drożdże AB-1

  • Szczep przeznaczony do fermentacji cydrów o wszystkich poziomach słodyczy, produkowanych ze świeżych lub skoncentrowanych soków jabłkowych.Pozwala na uzyskanie delikatnego profilu aromatycznego, łączącego nuty świeżych (jabłek) i przetworzonych owoców (mus jabłkowy) oraz zbalansowanego smaku podkreślającego strukturę cydru. Drożdże odpowiednie do trudnych fermentacji oraz fermentacji nastawów z syropem cukrowym.

Pożywka TAP

  • Pożywka ta służy do zwiększenia ilości substancji odżywczych w moszczu podczas fermentacji. Zawarta w niej tiamina zwiększa populację drożdży i wyraźnie poprawia wydajność fermentacji.

SpringFerm

  • Springferm jest aktywatorem fermentacji, działającym w oparciu o autolizę drożdży. Preparat ten jest trzykrotnie bogatszy w azot niż dostępne podstawowe nieaktywne drożdże. Jest to organiczna pożywka pochodzenia drożdżowego, która oprócz tiaminy zawiera aminokwasy, sterole, minerały i witaminy oraz ścianki komórkowe drożdży. Taki skład zapewnia przeprowadzenie kompletnej fermentacji.

SpringArom

  • Jest to preparat oparty na nieaktywnych drożdżach które zapobiegają procesom utleniania się miodu.  Zawdzięcza to wysokiej zawartości naturalnego glutationu i przeciwutleniających tripeptydów pochodzenia drożdżowego. Jednocześnie SpringArom stanowi doskonałe źródło azotu organicznego, witamin i innych składników odżywczych. Taki skład zapobiega organoleptycznemu starzeniu się miodu i poprawia jego aromatykę.

Uniwersalny Pektoenzym LeMag

  • Płynna forma naszego enzymu pektolitycznego zapewnia wygodne i szybkie użycie. Sam enzym jest niezwykle wszechstronny. Oddziałuje on na ściany i błony komórkowe roślin, powodując degradację pektyn przy jednoczesnym zwiększeniu potencjału wydobywania związków aromatycznych. Wśród nich należy wyróżnić: tiole, terpeny i norisopreny. Mówiąc krócej: pomaga on w klarowaniu wina i zwiększeniu jego aromatyczności. 

Pirosiarczyn potasu

  • Dodatek pirosiarczynu potasu w odpowiednich ilościach zatrzymuje fermentację. Ponadto ma on działanie przeciwutleniające. Preparat ten chroni również wino przed infekcjami bakteryjnymi. Jest to środek powszechnie wykorzystywany w przemyśle spożywczym w celu zabezpieczania żywności. Pirosiarczyn potasu ma postać białego krystalicznego proszku.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl