Promocje
Regał na 6 butelek czerwony
Regał na 6 butelek czerwony

12,90 zł

Cena regularna: 15,40 zł

10,49 zł

Cena regularna: 12,52 zł

szt.
Regał na 6 butelek czarny
Regał na 6 butelek czarny

12,90 zł

Cena regularna: 15,40 zł

10,49 zł

Cena regularna: 12,52 zł

szt.
Produkt dnia
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee

3,05 zł

2,48 zł

0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750  cuvee  (PALETA)
0,75 l Butelka na wino Rheinwein LP 750 cuvee (PALETA)

2 102,22 zł

1 709,12 zł

Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany  -  2 oczka
Rozszerzacz do drutu na słupek drewniany - 2 oczka

2,15 zł

1,75 zł

szt.
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m
DRUT DO WINNIC CRAPAL OPTIMUM ARBOLU Ø 2,70 zwój 550 m

286,00 zł

232,52 zł

szt.
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L
KONCENTRAT WINOGRONOWY 6,5 L

139,00 zł

113,01 zł

POŻYWKA SPRINGFERM  50 g ORGANICZNA POŻYWKA
POŻYWKA SPRINGFERM 50 g ORGANICZNA POŻYWKA

15,00 zł

12,20 zł

szt.
Drobne chipsy do fermentacji, American House FINE 1 kg
Drobne chipsy do fermentacji, American House FINE 1 kg

55,00 zł

44,72 zł

szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Zestaw startowy do win owocowych z ciemnych owoców, na 25 L

Zestaw startowy do win owocowych z ciemnych owoców, na 25 L.png
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 25,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Cena regularna:

25.00
Cena netto: 20,33 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: F8F1-3670C_20250911132842

Opis

Zestaw startowy do win owocowych, z ciemnych owoców

na 25 L

Specjalnie dla naszych klientów przygotowaliśmy wyjątkowy zestaw fermentacyjny do win z ciemnych owoców wraz z dołączoną instrukcją. Protokół produkcji przeprowadza w prosty sposób przez cały proces fermentacji z uwzględnieniem momentów dodania preparatów oraz ich ilości. Wśród ciemnych owoców odpowiednich do produkcji wina owocowego należy wyróżnić: wiśnie, czereśnie, aronię, owoce czarnego bzu, borówkę amerykańską, jagody, truskawki, maliny, jagodę kamczacką, czarną i czerwoną porzeczkę. 

Wszystko co potrzebne do stworzenia własnego wina owocowego - w jednym miejscu!

 

Zestaw zawiera:

  • Drożdże NDA 21 5g
  • Springferm 5g
  • Fosforan dwuamonowy z tiaminą TAP 10g
  • SpringCell Color 10g
  • Pirosiarczyn Potasu 10g
  • Sorbinian potasu 10g
  • Protokół produkcji wina białego
  • Metryczka/Dziennik fermentacji

Drożdże NDA 21

  • NDA 21 są zalecane do produkcji harmonijnych, intensywnych i owocowych win w krótkim czasie fermentacji. Wysoka produkcja glicerolu daje winom krągłość i doskonałą równowagę produktu końcowego. Ponadto niski poziom adsorpcji pigmentów przez ścianki komórkowe pozwala na produkcję win o wyjątkowo intensywnych barwach. Stosowanie szczepu NDA 21 daje optymalne rezultaty przy międzynarodowych odmianach winogron takich jak Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah. Wina produkowane przy pomocy w/w drożdży charakteryzują się intensywnymi, trwale owocowymi i ostrymi nutami.

Pożywka TAP

  • Pożywka ta służy do zwiększenia ilości substancji odżywczych w moszczu podczas fermentacji. Zawarta w niej tiamina zwiększa populację drożdży i wyraźnie poprawia wydajność fermentacji.

SpringFerm

  • Springferm jest aktywatorem fermentacji, działającym w oparciu o autolizę drożdży. Preparat ten jest trzykrotnie bogatszy w azot niż dostępne podstawowe nieaktywne drożdże. Jest to organiczna pożywka pochodzenia drożdżowego, która oprócz tiaminy zawiera aminokwasy, sterole, minerały i witaminy oraz ścianki komórkowe drożdży. Taki skład zapewnia przeprowadzenie kompletnej fermentacji.

Pirosiarczyn potasu

  • Dodatek pirosiarczynu potasu w odpowiednich ilościach zatrzymuje fermentację. Ponadto ma on działanie przeciwutleniające. Preparat ten chroni również wino przed infekcjami bakteryjnymi. Jest to środek powszechnie wykorzystywany w przemyśle spożywczym w celu zabezpieczania żywności. Pirosiarczyn potasu ma postać białego krystalicznego proszku.

SpringCell Color

  • Springcell Color został stworzony, by wydobywać intensywność i stabilność koloru oraz by wina mogły nabrać krągłości w czasie dojrzewania. Preparat ten zawiera dwa razy więcej polisacharydów niż podstawowe drożdże nieaktywne. Właściwości Springcell Color sprawdzają się zarówno w przypadku win czerwonych przeznaczonych do szybkiego spożycia jaki i tych przeznaczonych do dojrzewania.

Sorbinian potasu

  • Związek ten hamuje rozwój drożdży i zapobiega wznowieniu fermentacji w butelce. Niezbędny przy produkcji wina z cukrem resztkowym np. półsłodkiego. 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl