Prasy, młynki

Prasy, młynki

. . . . . . . . .
Słupki, druty, kotwy

Słupki, druty, kotwy

. . . . . . . . .
Zbiorniki, kadzie

Zbiorniki, kadzie

. . . . . . . . .
Filtry, wkłady

Filtry, wkłady

. . . . . . . . .
Butelki, korki, kapturki

Butelki, korki, kapturki

. . . . . . . . .
Nalewarki

Asortyment do wyrobu domowego wina

Jak zrobić dobre wino? Garść praktycznych wskazówek

Moda na wina domowej roboty rozwija się niezwykle dynamicznie. Warto zaznaczyć, że nie bez przyczyny – własnoręcznie przygotowane trunki to powód do dumy, masa satysfakcji i zupełnie nowe doświadczenia smakowe. Nie da się jednak ukryć, że choć samo zrobienie klasycznego wina jest stosunkowo proste, to już uzyskanie trunku o doskonałym smaku może okazać się wyzwaniem. Jak zrobić dobre wino, by jego smak zachwycał wszystkich degustujących? Poznaj praktyczne wskazówki, które warto wykorzystać w procesie produkcji domowego wina!

czytaj całość »
Jak zakorkować wino w domu?

Jednym z najważniejszych etapów produkcji wina domowego jest korkowanie butelek. Jego bukiet, smak i aromat zależą w dużej mierze od jakości korków i sposobu, jakiego użyje się do zamknięcia. Wcześniej jednak trzeba wszystko dokładnie umyć i wysterylizować. Jeśli zastanawiasz się, jak prawidłowo zakorkować wino, przeczytaj nasz krótki poradnik i dowiedz się więcej!

czytaj całość »
Jak zrobić domowe wino z białych winogron?

Białe wino to doskonały dodatek do wielu przystawek, dań obiadowych i deserów. Wszystko zależy od tego, czy wybierzesz wytrawne, czy słodkie. Jeśli lubisz czasem usiąść wieczorem i wypić kieliszek schłodzonego białego wina, wcale nie musisz iść po butelkę do sklepu. Możesz samodzielnie wyprodukować wino z białych winogron. Wcale nie jest to takie trudne, jak mogłoby się wydawać. Jeśli chciałbyś zacząć robić własne białe wino, w dzisiejszym wpisie znajdziesz kilka praktycznych porad. Przeczytaj koniecznie i… do dzieła!

czytaj całość »
Kiedy usunąć owoce z wina? Wskazówki, które pomogą Ci stworzyć idealny trunek

Przygotowanie wina własnej roboty to jednocześnie ciekawe doświadczenie, niebanalna przygoda i powód do dumy. Warto jednak zaznaczyć, że tworzenie pysznego trunku to proces, w którym znaczenie ma każdy kolejny krok. Do tych czynności, które mają kluczowy wpływ na jakość i charakter otrzymanego wina, zalicza się między innymi wybór odpowiedniego momentu na pozbycie się owoców oraz prawidłowe zlewanie trunku. Kiedy usunąć owoce z wina, by ten szlachetny napój wyszedł Ci idealnie? Poznaj kilka praktycznych wskazówek, które pomogą Ci uzyskać wino o perfekcyjnym smaku i aromacie!

czytaj całość »
Jak zrobić wino wytrawne? Znajdź odpowiedzi na nurtujące Cię pytania!

Zrobienie własnego wina to nie jest łatwa sztuka. Wiele może się po drodze nie udać, jednak samodzielnie wykonany trunek to duże osiągnięcie. Trudności jednak zaczynają się w momencie, gdy chcesz, aby efekt był bardzo konkretny. Nie chcesz zrobić jakiegokolwiek wina, ale jego dokładny rodzaj? Jak zrobić wino wytrawne? Zaraz wszystko Ci wyjaśnimy!

czytaj całość »
Jakie są odmiany winorośli i jakie mają właściwości? Koniecznie sprawdź!

Wino to bez wątpienia jeden z najbardziej znanych na świecie trunków. Wytwarzane jest nieustannie, od tysięcy lat. Proces jego wyrabiania się zmienia, gdyż pojawiają się kolejne nowinki technologiczne. To właśnie one usprawniają produkcję. Jednak od wieków podstawową zasadą jest wybór odpowiedniej odmiany winorośli. Dzięki temu możesz wybierać spośród wielu rodzajów win, a każde charakteryzuje się inną barwą i smakiem. Jakie są odmiany winorośli, czym się różnią i którą najlepiej wybrać? Czytaj dalej i sprawdź, co musisz wiedzieć!

czytaj całość »
Jak założyć winnicę? Sprawdź, co musisz wiedzieć!

Dla wielu, posiadanie własnej winnicy to spełnienie najbardziej romantycznego snu. W rzeczywistości początki mają niestety niewiele wspólnego z szeroko pojętym romantyzmem. Każdy pracujący w tej branży powie Ci, że uruchomienie własnej winnicy to nie lada wyzwanie – nie tylko pod względem finansowym.

czytaj całość »
Jak sadzić winogrona? Możesz to zrobić w 4 krokach!

Planujesz założenie przydomowej winnicy, a może chcesz wzbogacić swój sad o kolejne krzewy owocowe, w tym również winogrona? Sadzenie w tym wypadku ma ogromne znaczenie. Właśnie dlatego warto odpowiednio wcześnie sprawdzić nie tylko jakie stanowisko będzie właściwe, ale także – kiedy należy rozpocząć prace. Przekonaj się, jak w zaledwie czterech krokach prawidłowo posadzić winogrono!

czytaj całość »
Pielęgnacja winorośli – sprawdź, kiedy i jak przycinać winogrono!

Winnica to marzenie wielu. Nietrudno się dziwić – pachnące winogrona i fascynująca praca przy produkcji kolejnych butelek mogą być fascynujące. Warto jednak pamiętać, że uprawa winogron nie zawsze jest związana z prowadzeniem winnicy. Winorośl często pojawia się w sadach i ogrodach. Warto wiedzieć nie tylko jak przycinać winogrono, ale również, dlaczego warto to robić.

czytaj całość »
Promocja

DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 500 g do wina czerwonego

DROŻDŻE WINIARSKIE  SC 22 500 g do wina czerwonego
DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 500 g do wina czerwonego

Do klasycznych win czerwonych

  • Uwydatnienie cech użytego surowca.
  • Idealne do win leżakowanych w beczkach.
  • Fermentacja od 12°C.

Dostępność: chwilowy brak towaru

Cena: 75,00 zł (netto: 60,98 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

DROŻDŻE WINIARSKIE SH 12 do wina białego i różowego 10 g

DROŻDŻE WINIARSKIE  SH 12 do wina białego i różowego 10 g
DROŻDŻE WINIARSKIE SH 12 do wina białego i różowego 10 g

Do świeżych i złożonych win białych i różowych:

  • Szybki start i regularna fermentacja
  • Zalecana temperatura fermentacji 10-30°C. Wskazane jest rozpoczęcie fermentacji > 18°C w celu zwiększenia uwalniania tioli
  • Pełna fermentacja nawet w klarownych moszczach < 50 NTU
  • Dobra przyswajalność fruktozy
  • Zalecany maksymalny alkohol 14,5 %
  • Małe zapotrzebowanie na azot. Stosunek YAN (mg / l) / cukry (g / l) = 0,7-0,8. W przypadku niedoboru azotu zalecane są pożywki organiczne.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 5,90 zł (netto: 4,80 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
  • nowość

DROŻDŻE WINIARSKIE SH 12 do wina białego i różowego 50 g

DROŻDŻE WINIARSKIE  SH 12 do wina białego i różowego 50 g
DROŻDŻE WINIARSKIE SH 12 do wina białego i różowego 50 g

Do świeżych i złożonych win białych i różowych:

  • Szybki start i regularna fermentacja
  • Zalecana temperatura fermentacji 10-30°C. Wskazane jest rozpoczęcie fermentacji > 18°C w celu zwiększenia uwalniania tioli
  • Pełna fermentacja nawet w klarownych moszczach < 50 NTU
  • Dobra przyswajalność fruktozy
  • Zalecany maksymalny alkohol 14,5 %
  • Małe zapotrzebowanie na azot. Stosunek YAN (mg / l) / cukry (g / l) = 0,7-0,8. W przypadku niedoboru azotu zalecane są pożywki organiczne.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,00 zł (netto: 20,33 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
  • nowość

DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 10g do lekkich win

DROŻDŻE WINIARSKIE  Table Wine 10g do lekkich win
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 10g do lekkich win

Do lekkich win domowych:

  • Szybki start fermentacji
  • Regularny przebieg fermentacji
  • Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
  • Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
  • Małe zapotrzebowanie na azot
  • Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 2,90 zł (netto: 2,36 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
  • nowość

DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 500 g do lekkich win

DROŻDŻE WINIARSKIE  Table Wine 500 g do lekkich win
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 500 g do lekkich win

Do lekkich win domowych:

  • Szybki start fermentacji
  • Regularny przebieg fermentacji
  • Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
  • Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
  • Małe zapotrzebowanie na azot
  • Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 50,80 zł (netto: 41,30 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
  • nowość

DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 50g do lekkich win

DROŻDŻE WINIARSKIE  Table Wine 50g do lekkich win
DROŻDŻE WINIARSKIE Table Wine 50g do lekkich win

Do lekkich win domowych:

  • Szybki start fermentacji
  • Regularny przebieg fermentacji
  • Fermentacja może przebiegać w temp. 15-30°C
  • Tolerancja alkoholowa: do 12,5 % obj.
  • Małe zapotrzebowanie na azot
  • Produkcja kwasowości lotnej poniżej 0,2g/l

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 13,00 zł (netto: 10,57 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
  • nowość

DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 10 g do wina białego

DROŻDŻE WINIARSKIE  UCLM S325 10 g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 10 g do wina białego

Do win białych

  • Budowa potężnego ciała w winie.
  • Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
  • Duże wymagania azotowe.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 3,90 zł (netto: 3,17 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 500 g do wina białego

DROŻDŻE WINIARSKIE  UCLM S325 500 g do wina białego
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 500 g do wina białego

Do win białych

  • Budowa potężnego ciała w winie.
  • Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
  • Duże wymagania azotowe.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 105,00 zł (netto: 85,37 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S377 50 g do wina czerwonego

DROŻDŻE WINIARSKIE  UCLM S377 50 g  do wina czerwonego
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S377 50 g do wina czerwonego

Do cielistych win czerwonych

  • Budowa potężnego ciała w winie.
  • Wysokie zapotrzebowanie na azot.
  • Wrażliwość na zmiany temperatury.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 19,00 zł (netto: 15,45 zł )
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Płatności od Blue Media

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl