Drożdże winiarskie i gorzelnicze
DROŻDŻE WINIARSKIE HD S62 50 g

Do win czerwonych o intensywnej barwie
- Redukcja kwasowości.
- Stabilizacja koloru.
- Duża ekstrakcja polifenoli.
- Łatwość przeprowadzenia fermentacji mlekowej
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 10 g

Do klasycznych win czerwonych
- Uwydatnienie cech użytego surowca.
- Idealne do win leżakowanych w beczkach.
- Fermentacja od 12°C.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 50 g

Do klasycznych win czerwonych
- Uwydatnienie cech użytego surowca.
- Idealne do win leżakowanych w beczkach.
- Fermentacja od 12°C.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE SC 22 500 g

Do klasycznych win czerwonych
- Uwydatnienie cech użytego surowca.
- Idealne do win leżakowanych w beczkach.
- Fermentacja od 12°C.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 50 g

Do win białych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
- Duże wymagania azotowe.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S325 500 g

Do win białych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Uwydatnienie terpenowego potencjału aromatycznego.
- Duże wymagania azotowe.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE UCLM S377 50 g

Do cielistych win czerwonych
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Wysokie zapotrzebowanie na azot.
- Wrażliwość na zmiany temperatury.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE CK S102 10 g

Do aromatycznych win białych i różowych
- Fermentacja w temperaturze od 8°C.
- Wzmacnianie aromatycznego profilu win.
- Duże wymagania azotowe
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE CK S102 50 g

Do aromatycznych win białych i różowych
- Fermentacja w temperaturze od 8°C.
- Wzmacnianie aromatycznego profilu win.
- Duże wymagania azotowe
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE GV S107 50g

Do win białych klasy premium
- Wzmacnianie aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Sprzyjają przeprowadzeniu fermentacji mlekowej.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE HD A54 10 g

Do win białych o silnych słodkich aromatach
- Tworzenie aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Neutralizacja zielonych nut.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE HD A54 50 g

Do win białych o silnych słodkich aromatach
- Tworzenie aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Neutralizacja zielonych nut.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE HD HD T18 10 g

Do świeżych złożonych win białych
- Rozbudowa aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Utrwalanie aromatów win.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE HD HD T18 50 g

Do świeżych złożonych win białych
- Rozbudowa aromatycznego profilu win.
- Budowa potężnego ciała w winie.
- Utrwalanie aromatów win.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE HD S135 50 g

Do pełnych i tanicznych win czerwonych
- Duża produkcja aromatów.
- Wydobywanie taniczności wina.
- Dobra stabilizacja koloru wina.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE NDA 21 10 g

Do eleganckich win czerwonych w stylu "Nowy Świat"
- Budowa ciała w winie.
- Duża produkcja aromatów.
- Wysoka ekstrakcja koloru wina.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE NDA 21 50 g

Do eleganckich win czerwonych w stylu "Nowy Świat"
- Budowa ciała w winie.
- Duża produkcja aromatów.
- Wysoka ekstrakcja koloru wina.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
DROŻDŻE WINIARSKIE Saint Georges S101 10 g

Do świeżych win czerwonych i różowych
- Duża produkcja aromatów.
- Idealne do win lekkich, owocowych.
- Do win w stylu Beaujolais.
- Fermentacja od 8°C.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny